Editorial

22/11/2013 - 06:04

Editorial - Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013
Γνωρίζαμε μέχρι πρότινος ότι οι…άσσοι που κρύβονται επιδέξια σε κάθε μανίκι, κάποια στιγμή εξαντλούνται. Και σαφώς δεν μιλάμε για ένα οποιοδήποτε μανίκι και βέβαια ούτε για μια οποιαδήποτε χρονική στιγμή, αλλά για το ακριβοθώρητο μανίκι του πρωθυπουργού μιας χώρας, η οποία απέχει λίγους μόλις μήνες από τις “πολυδιαφημισμένες” δημοτικές εκλογές και που εκείνος (τυχαία;) σαν άλλος Κόπερφιλντ, εμφανίζει ως διά μαγείας λαγούς από το καπέλο του εν ριπή οφθαλμού.

Τους…λαγούς αυτή τη φορά επέλεξε να τους εμφανίσει στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, με τη μορφή της απάντησης, στην ερώτηση: “Σε ποιούς νομούς της παραμεθορίου μπορώ να εγκαταστήσω την επιχείρησή μου και να ωφεληθώ από το νόμο;”. Όπως λοιπόν προκύπτει από  τη σχετική απάντηση, στην περίπτωση που κάποιος έχει καταγωγή από παραμεθόριο περιοχή-όπως για παράδειγμα ο Έβρος, η Ροδόπη, η Χίος και η Λέσβος-δικαιούται επιδότηση για το στήσιμο μιας επιχείρησης βάσει νόμου. Όλα καλά μέχρι εδώ. Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζαμε και τα όσα υπαγορεύονται από τη λογική και τις βασικές μας γνώσεις στο μάθημα της γεωγραφίας. Όπως αποδεικνύεται όμως στην πράξη, οι γνώσεις και οι όποιες πεποιθήσεις μας υπάρχουν για να ανατρέπονται. Έτσι λοιπόν, διαβάζοντας κανείς κάποιες αράδες παρακάτω, στην ίδια πάντα ιστοσελίδα, βρίσκεται μπροστά στους…λαγούς. Συγκεκριμένα, ανάμεσα στις προαναφερθείσες περιοχές της παραμεθορίου και της λεγόμενης “δυσμενούς μετάθεσης” , συγκαταλέγονται, άκουσον-άκουσον, και οι επαρχίες της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας. Και βάλτε το καλά στο μυαλό σας.
Ό,τι ξέρατε, ξεχάστε το! Και είναι διαταγή. Το είπε άλλωστε ο “μάγος της πολιτικής”. Αυτός, που εμφανίζει τραπουλόχαρτα από τις τσέπες και λαγούς από το καπέλο. Αυτός, που όλως τυχαίως συμπίπτει να έχει επίσης καταγωγή από την…παραμεθόριο περιοχή της Καλαμάτας. Εκεί, που βρίσκονται όλοι οι εν δυνάμει ψηφοφόροι του, στις επικείμενες εκλογές. Αυτοί, που δικαιούνται βάσει…νόμου επιδότηση για την επιχείρησή τους. Επειδή τελούν υπό καθεστώς “δυσμενών συνθηκών διαβίωσης”, σε αυτή την…απομακρυσμένη, δυσπρόσιτη και ακριτική περιοχή της Καλαμάτας. Και την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.
Ότι θα ερχόταν κάποτε η στιγμή, που θα νοσταλγούσαμε τις “παλιές, καλές εποχές”, όπου η όποια προσπάθεια υποτίμησης της νοημοσύνης μας, γινόταν τουλάχιστον διακριτικά και δεν φαινόταν από μίλια μακριά, ε, αυτό δεν το φανταζόμασταν ούτε για αστείο. Και στο σημείο αυτό, παραφράζοντας μια γνωστή λαϊκή ρήση, θα πούμε ότι  “αν δεν δεις τα χειρότερα, δεν εκτιμάς τα λιγότερο καλά”. “Έχει η Αγγλία, Καλαμάτα;”, ρωτάει ένας γνωστός ηθοποιός σε μια ελληνική ταινία, όταν αποκαλύπτεται ότι ο γαμπρός από την “Αγγλία”, έχει αίμα…καλαματιανό! “Έχει η Καλαμάτα…παραμεθόριο;”, θα ρωτήσουμε εμείς και τα συμπεράσματα δικά σας…

Μοιράσου το άρθρο!