Editorial

25/10/2013 - 05:42

Editorial - Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

yle="text-align: justify;">Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013
Η είδηση σήμερα πρέπει να είναι μία: έρχεται τριήμερο! Η σπουδαιότητα της 28ης Οκτωβρίου είναι ακόμη μεγαλύτερη μιας και αποτελεί τμήμα του τριημέρου.  Δυστυχώς υπάρχουν ακόμη συμπολίτες μας που έχουν όρεξη για παρελάσεις  και άλλα απομεινάρια μια φασιστικής συνήθειας που ακόμη επιβιώνει στην πατρίδα μας. Ας είναι...
Κατά τ’ άλλα στην επικαιρότητα εξακολουθεί να κυριαρχεί η υπόθεση του μικρού αγοριού 2,5 μηνών που όπως αποδείχτηκε οι «γονείς» του το είχαν πάρει από άλλη γυναίκα Ρομά που ζει στην Αθήνα.  Η φυσική μητέρα του παιδιού έρχεται σήμερα στη Μυτιλήνη και η υπόθεση κάπου εδώ θα χαθεί από τα φώτα της δημοσιότητας και θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Πάντως η υπόθεση δεν είναι ίδια με την υπόθεση της «Μαρίας» των Φαρσάλων.  Αφορά παράνομη υιοθεσία και όχι αγοραπωλησία βρέφους.
Η απάντηση του Υπουργείου στην Περιφέρεια για τη δακοκτονία δεν προσθέτει τίποτα καινούριο και κακώς η Περιφέρεια «πανηγυρίζει» ότι δικαιώθηκε.   Με ψεύτικα επιχειρήματα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ρίχνει τις ευθύνες στη γραφειοκρατία του «Καλλικράτη». Δεν φταίει κανένας Καλλικράτης αν το Υπουργείο (κυρίως Οικονομικών) έκανε σωστά τη δουλειά του και υπήρχαν νωρίτερα οι εγκρίσεις.  Όσο για το επαναλαμβανόμενο αίτημα  της Περιφέρειας για αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών για τη ζημιά που έχουν υποστεί από το δάκο θυμίζουμε για ακόμη μια φορά ότι ο ΕΛΓΑ δεν προβλέπει καμία αποζημίωση σε περιοχές που έχει εφαρμοστεί το πρόγραμμα της δακοκτονίας. Ας μην δημιουργούν ψεύτικες προσδοκίες στους ελαιοπαραγωγούς.
Συνεχίζονται και οι διαμάχες – απόψεις για την αναθεώρηση του Καλλικράτη. Ο καθένας εκφράζει τα μικροσυμφέροντά του και να προσπαθεί να γίνει αρεστός στο ακροατήριο του.  Ελάχιστες οι σοβαρές προτάσεις. Επενδύουμε στις αντιδράσεις και όχι στις προτάσεις. Ολοένα αυξάνονται οι απαισιόδοξοι που λένε ότι δεν θα γίνει καμία αλλαγή.
Στα θετικά και η πρώτη σύλληψη για τα βαρελόσκυλα. Εδώ και χρόνια η Λέσβος είναι στο στόχαστρο για τα «φιλοζωικά» της « πιστεύω». Με την πρωτοβουλία της Ομάδας «Σώστε τα βαρελόσκυλα» ενεργοποιήθηκε η Δημοτική Αρχή και άρχισαν οι έλεγχοι για όλα αυτά τα σκυλιά που ζουν στα χωράφια κάτω από άθλιες συνθήκες για να προστατεύουν (λέμε τώρα!) τα ζώα των κτηνοτρόφων. Οι εικόνες με τα βαρελόσκυλα έχουν ταξιδέψει σε όλο το κόσμο και αποτελούν την νούμερο ένα δυσφήμιση της Λέσβου.  Ελπίζουμε να υπάρχει και συνέχεια στους ελέγχους και στη τήρηση της νομιμότητας.

Μοιράσου το άρθρο!