Editorial

27/12/2013 - 06:29

Editorial - Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

yle="text-align: justify;">Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013
Τα Χριστούγεννα πέρασαν με ένα όνομα να κυριαρχεί στην επικαιρότητα. Τομπούλογλου! Όνομα βαρύ όσο η μίζα των 25.000 ευρώ που ζητούσε το γαλάζιο στέλεχος. Θυμίζουμε ότι κατηγόριες για απόπειρα εκβίασης και παθητική δωροδοκία απαγγέλθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης κατά του προέδρου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρη Τομπούλογλου, αφότου την Τρίτη βρέθηκε με 25.000 σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Δεν θα κάναμε αναφορά στην περίπτωση Τομπούλογλου αν δεν υπήρχε το βίντεο ντοκουμέντο όπου ο ο Χάρης Τομπούλογλου το φθινόπωρο του 2012, σε ομιλία του ως υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας με τον συνδυασμό "Καλημέρα Όμορφη Πόλη".
"Σας είχα πει ότι ως δήμαρχος δεν θα παίρνω μισθό. Το εφάρμοσα στο νοσοκομείο παίδων. Είμαι πρόεδρος του νοσοκομείου άμισθος, αυτό θα κάνω και στο δήμο. Ο μισθός του δημάρχου θα πηγαίνει στους παιδικούς σταθμούς, στα ΚΑΠΗ, στις κοινωνικές υποδομές, γιατί έτσι αντιλαμβάνομαι το χρέος μου" δήλωνε τότε, χαρακτηριστικά, ο συλληφθείς, σήμερα, για απόπειρα εκβίασης κατ΄επάγγελμα και συνήθεια σε βαθμό κακουργήματος και για παθητική δωροδοκία.
Και πρόσθετε με έμφαση: "Ο συνδυασμός που θα παρουσιάσουμε στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα είναι ένας συνδυασμός αξιοπρέπειας αλλά πάνω από όλα ανθρώπων εντίμων, που αγαπούν τη Φιλαδέλφεια και τη Χαλκηδόνα και δεν θέλουν να συνεχιστεί το σημερινό κατάντημα".
Και στη Λέσβο στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές έγινε ένας «διαγωνισμός» για το ποιος υποψήφιος Δήμαρχος είναι ο πιο «έντιμος». Θα μπορούσε να γίνει και «διαγωνισμός» για το ποιος χαρίζει περισσότερα χρήματα από το μισθό του στο Δήμο.
Στην ουσία όλα αυτά είναι λαϊκισμός που απομακρύνουν τη συζήτηση (και τους ψηφοφόρους) από την ουσία. Οι τοπικές εκλογές δεν είναι μόνο θέμα προσώπων. Είναι κατά βάση θέμα πολιτικής. Τι αξία έχει ο «τίμιος»  Δήμαρχος αν είναι ανίκανος να προσφέρει ή αν εφαρμόζει τις «μνημονιακές» οδηγίες;
Το αυτονόητο (εντιμότητα) γίνεται ζητούμενο. Και αυτό είναι η παθογένεια ενός συστήματος που έμαθε να ζει με σκάνδαλα και μίζες.
Στις εκλογές που έρχονται για την επιλογή Δημάρχου ας κοιτάξουμε προγράμματα, προθέσεις και ουσία.
 

 

Μοιράσου το άρθρο!