Editorial

28/02/2014 - 06:04

Editorial - Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

yle="text-align: justify;">Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014
Θα επιλέξουμε Δήμαρχο Λέσβο με βάση τους συνεργάτες του και τη συγκρότηση του ψηφοδέλτιο. Θα επιλέξουμε Δήμαρχο νέο σε ηλικία χωρίς κομματική στήριξη με βάση το πρόγραμμα και τις θέσεις του.
Αυτά είναι τα κριτήρια επιλογής δημάρχου με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του Lesvosnews.Η πολιτική προέλευση του υποψηφίου Δημάρχου και οι χαρακτηρισμοί «αντιμνημονιακός» ή «αντιφασίστας» ελάχιστη σημασία έχουν στη συνείδηση των ψηφοφόρων.
Σε μια δύσκολη εποχή η αναμέτρηση στις δημοτικές εκλογές θα γίνει με πολιτικά κριτήρια και όχι κομματικά. Ασφαλώς και  οι δημοτικές εκλογές στέλνουν πολιτικό μήνυμα στη κυβέρνηση αλλά δεν μπορούν  όπως παλιά με τόση ευκολία να χρησιμοποιηθούν για να βάφουν δήμους με τα χρώματα των κομμάτων.
Οι θέσεις του συνδυασμού και η συγκρότηση του ψηφοδελτίου (τα δύο βασικά κριτήρια επιλογής Δημάρχου) δεν μπορεί παρά να συνυπάρχουν κάτω από το ίδιο πολιτικό πλαίσιο. Η κατάρτιση ενός ψηφοδελτίου με βάση τους πολιτικούς γυρολόγους της Λέσβου (κάτι που έκανε με επιτυχία η παράταξη του Δημήτρη Βουνάτσου κερδίζοντας το Δήμο Λέσβου) μόνο καταστροφική μπορεί να είναι και για την δημοτική παράταξη που θα το επιλέξει και για το νησί μας σε περίπτωση που εκλεγεί. Δυστυχώς στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Λέσβο υπάρχει αφθονία πολιτικών γυρολογών που ναι μεν κάποτε έφερναν ψήφους αλλά από πολιτική ουσία μηδέν. Δεν μπορεί μετά από όσα έχουν συμβεί να πιστεύουμε ότι αυτοί είναι οι «σωτήρες» του νησιού μας. Είναι προτιμότερο τα νέα πρόσωπα που έχουν σαφή πολιτική άποψη και σχεδιασμό από τους γυρολόγους.
Θυμάστε στις προηγούμενος δημοτικές εκλογές στη Λέσβο το επιχείρημα που «πούλησε» αρκετά; «Αυτοδιοικητικός». Κάθε υποψήφιος που σεβόταν τον εαυτό του έλεγε ότι είναι «αυτοδιοικητικός»… έχει δηλαδή εμπειρία στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και έχει στην πλάτη του πολλά χρόνια στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τι κατάφεραν οι «αυτοδιοίκητοι».
Ας μιλήσουμε καθαρά. Γιατί να ψηφίσουμε ξανά τα ίδια πρόσωπα με άλλο περιτύλιγμα όταν δεν κατάφεραν τίποτα;  Ούτε έχουμε ανάγκη από πρόσωπα που τη μια φοράνε τον μανδύα του δημοτικού συμβούλου και την άλλη του περιφερειακού συμβούλου (ή το αντίστροφο).  Βαρεθήκαμε και τους «επαγγελματίες» δημοτικούς – περιφερειακούς συμβούλους και τους γυρολόγους.
Ανανέωση σε πρόσωπα, αληθινή πολιτική, τόλμη και ρίξεις.  Ας σταματήσουμε να ψηφίζουμε μίζερα.


Σημείωση για τη δημοσκόπηση: H παρούσα δημοσκόπηση δεν είναι επιστημονική. Αφορά αποκλειστικά και μόνο την καταγραφή τάσεων από τους χρήστες του διαδικτύου που κάνουν χρήση των υπηρεσιών του Lesvosnews.net και επέλεξαν να συμμετέχουν με τη ψήφο τους στη δημοσκόπηση. Εφαρμόστηκει block ip / cookies

Μοιράσου το άρθρο!