Editorial

28/03/2014 - 13:49

Editorial - Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

trong>Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014
Δηλώνει «ρεπόρτερ» τοπικής ιστοσελίδας (ιστολογίου)  της Λέσβου. Στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί όσους αυθαιρετούν στην προκυμαία Μυτιλήνης (παράνομες κατασκευές, πινακίδες, κατάληψη πεζοδρομίου) βγάζει όλο του το φασισμό κατά των Ρομά. Στο προφίλ του στο facebook (που είναι δημόσιο και προσβάσιμο σε όσους διαθέτουν facebook) γράφει:
 «εγω τα βρισκω κομλεξικα αυτα τα πραγματα!προσωπικη μου αποψη...δε βγαζουν καπου αυτα που πανε να κανουμε με τις ταμπελες και τα πλαστικα στη προκυμαια!!
αηδιαζω και μονο που τους βλεπω τους γυφτους και να περνανε αναμεσα μου...αυτοι θελουν φωτια και πεταμα στη θαλασσα...δεν ειναι ανθρωποι οι γυφτοι!!οσο τους αφηνουμε τοσο πολλαπλασιαζονται και οσο πολλαπλασιαζονται τοσο βρωμια γεμιζει το νησι!!
ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΦΥΣΗΣ!!»
Το αισχρό της υπόθεσης δεν είναι μόνο το φασιστικό σχόλιο. Είναι ότι χρησιμοποιεί μια ομάδα πληθυσμού (Ρομά) για να υπερασπιστεί αυθαιρεσίες επιχειρηματιών. Είναι από τις χειρότερες μορφές φασισμού.
Άνθρωποι χωρίς παιδεία, άνθρωποι που προσπαθούν να βρουν διέξοδο στα αδιέξοδά τους μέσα από το μίσος.
Είναι άλλο η καταγραφή ενός προβλήματος και άλλο το μίσος. Κανείς δεν αμφιβάλει ότι θα πρέπει να ασχοληθούμε με τα προβλήματα που δημιουργούνται από κάποιες συμπεριφορές των Ρομά.  
Και είναι αναγκαίο οι υποψήφιοι Δήμαρχοι να καταθέσουν τις προτάσεις τους για αυτό το θέμα.
Όσο για τον συγκεκριμένο «ρεπόρτερ» δεν χρειάζονται περισσότερα σχόλια. Η απομόνωση των φασιστοειδών είναι η καλύτερη απάντηση.

 

Δείτε εδώ το προφιλ του "ρεπορτερ" (το οποίο είναι προσβάσιμο σε όλους μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές και τη δημοσίευση στις 23/03/2014)

 

 

Μοιράσου το άρθρο!