Editorial

03/01/2014 - 06:18

Editorial - Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014
Δύο είναι οι αγαπημένες ασχολίες του Δημάρχου Λέσβου: εκδηλώσεις και επιστολές! Εκτός από τη συμμετοχή του Δημάρχου σε όλες τις πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις χθες είχαμε και επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών για θέματα του Καλλικράτη. Στην επιστολή του ο Δήμαρχος εκφράζει την αγανάκτησή του προς τον Υπουργό επειδή απαλείφθηκαν οι διατάξεις από το Νομοσχέδιο που αφορούν τη διάσπαση του Δήμου Λέσβου. Αναφέρει και πολλά ακόμη στην επιστολή του. Σχεδόν 5 μήνες πριν από τις εκλογές θα λέγαμε ότι αγαπητέ Δήμαρχε τώρα είναι αργά... Καιρός είναι ο Δήμαρχος Λέσβου να κάνει τη δική του αυτοκριτική και να μας εξηγήσει γιατί δεν έγινε το δημοψήφισμα για τη διάσπαση του Δήμου όπως είχε υποσχεθεί (υπόσχεση που δόθηκε δύο φορές και προεκλογικά και κατά τη διάρκεια της θητεία του).

Το θέμα έχει κουράσει και ουσιαστικά κανείς δεν ασχολείται. «Άντε να γίνουν οι εκλογές, να αλλάξει η Δημοτική Αρχή μπας και δούμε άσπρη μέρα» μονολογούν οι πολίτες. Το στοίχημα για τη Λέσβο χάθηκε. Επειδή όμως δεν έχουμε καλή μνήμη και ξεχνάμε, όλοι αυτοί που υποσχέθηκαν τη διάσπαση του Δήμου Λέσβου θα κυκλοφορούν άνετα και θα μοιράζουν ξανά υποσχέσεις. Και εμείς ως «καλά παιδιά» θα τους ακούμε με μεγάλη προσοχή και κυρίως θα τους πιστεύουμε.
Το άλλο θέμα που επίσης έχει κουράσει είναι το γήπεδο Μυτιλήνης. Στην κοπή της πίτας της Περιφέρειας Β. Αιγαίου ο κ. Γιακαλής πάλι έκανε λόγο για κάποιους που δεν θέλουν να γίνουν οι εργασίες για το γήπεδο Μυτιλήνης. Σε λίγο θα αρχίσουμε να βλέπουμε φαντάσματα. Ένας πολιτικός ή πρέπει να μιλάει ευθέως και να κατονομάζει όσους βάζουν εμπόδια σε ένα έργο ή θα πρέπει να σιωπά και να μιλάει όταν αυτός κρίνει. Το να ακούμε για πολλοστή φορά ότι κάποιοι βάζουν εμπόδιο και  κάποια στιγμή θα μιλήσω δεν προσφέρει τίποτα! Απεναντίας δημιουργεί ένα σκηνικό με πολλά σενάρια που έχει ως αποτέλεσμα ο καθένας να σκέφτεται ότι τον βολεύει. Ελπίζουμε σύντομα ο κ. Γιακαλής να μιλήσει συγκεκριμένα για αυτό το θέμα γιατί οι αόριστες αναφορές μάλλον κάνουν ζημιά και στη δική του εικόνα.  
Αλλά ας σταματήσουμε τη γκρίνια... Σήμερα είναι Παρασκευή 3 Γενάρη 2014 και στη Μυτιλήνη ξεκινάει η προβολή της ταινίας «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη. Η ταινία που σε λίγες εβδομάδες προβολής βρέθηκε στην πρώτη θέση των εισιτηρίων. Δεν συνηθίζουμε να σας προτείνουμε ταινίες αλλά για τη «Μικρά Αγγλία» θα κάνουμε μια εξαίρεση. Μια εξαιρετική ταινία από έναν σπουδαίο και ωραίο άνθρωπο, τον Παντελή Βούλγαρη.
 

Μοιράσου το άρθρο!