Editorial

03/10/2014 - 06:45

Editorial - Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

 
Η Χριστιάνα Καλογήρου δικαιώθηκε. Μετά από αναμονή 33 ημερών και δύο εφεδρικούς Περιφερειάρχες η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει επιτέλους Περιφερειάρχη για τα επόμενα 5 χρόνια.  Ουσιαστικά δικαιώθηκε ο λαός που επέλεξε τη Χριστιάνα Καλογήρου. Όπως έχουμε ξαναγράψει οι εκλογές πρέπει να κρίνονται στην κάλπη και όχι τα δικαστήρια. Οι όποιες ενστάσεις  θα πρέπει να κατατίθενται  πριν από τις κάλπες.
Αυτό που τελικά θα μείνει ως απορία είναι γιατί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν να κάνουν ένσταση. Ήταν άραγε οι λόγοι εντελώς πολιτικοί; Ήταν η θέληση του ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί τη νομιμότητα; Μήπως τελικά η ένσταση έγινε για λόγους προσωπικούς; Οργιάζει η φημολογία για κόντρα από το χθες ανάμεσα στο Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ζερδελή και τον Αντιπεριφερειάρχη  Στρατή Κύτελη. Μήπως τελικά στόχος δεν ήταν η Χριστιάνα Καλογήρου αλλά ο Στρατής Κύτελης; Αυτά τα ερωτήματα ας τα απαντήσει επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου που μάλλον έχει χρηματοδοτήσει και υπερβολικά μεγάλα έξοδα για την ένσταση (παράβολα, δικηγόροι).
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αναγνωρίζει ότι ο Νόμος δεν αναφέρει ρητά για κώλυμα των Γενικών Γραμματέων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων . Από την άλλη ο Νόμος απαγορεύει ρητά στους  υφιστάμενους Γραμματείς να είναι υποψήφιοι. Αυτό και μόνο αρκεί για να καταλάβουμε ότι και οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι πολλές φορές ζήτημα ερμηνείας. 
Τέλος εύλογη είναι η απορία γιατί η Χριστιάνα Καλογήρου άργησε να παραιτηθεί. Επίσης καλό θα ήταν μας ενημερώσει πότε έγινε δεκτή η παραίτησή της από το Υπουργικό Συμβούλιο και μέχρι πότε λάμβανε αποδοχές και οδοιπορικά από τη θέση της Γ. Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης;  Ας απαντηθούν και αυτά τα ερωτήματα ώστε να μη μένουν σκιές.
Από την πλευρά μας της ευχόμαστε καλή επιτυχία και δύναμη στο έργο της.

Μοιράσου το άρθρο!