Editorial

06/06/2014 - 06:49

Editorial - Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

trong>Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014
Σήμερα δεν είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Χθες ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Οπότε από σήμερα μπορούμε να επιστρέψουμε στα ίδια... να μην σκεφτόμαστε ούτε το περιβάλλον, ούτε το ενεργειακό μας αποτύπωμα στον πλανήτη.  Οι εκδηλώσεις εορτασμού τέλειωσαν. Καθαρίσαμε μερικά χιλιόμετρα από τις παραλίες μας και για τα υπόλοιπα βλέπουμε.
Ασφαλώς από αυτή τη «γιορτή» δεν μπορεί να απουσιάζει ο στρατός και ο Δημήτρης Βουνάτσος. «Εθελοντικός» καθαρισμός από τους στρατιώτες και δηλώσεις Δημάρχου. Και τηλεοπτικές δηλώσεις Δημάρχου με επίθεση σε όσους «οικολογίζουν». Ενόχλησαν το Δήμαρχο το Αντι-βραβεία που έδωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Ο Δήμαρχος έδειξε το δρόμο στη νέα Δημοτική Αρχή που θα αναλάβει από το Σεπτέμβρη. Διπλασιασμό στα ανταποδοτικά τέλη προτείνει γιατί ο Δήμος δεν έχει προσωπικό.  Διπλασιασμό που αρνήθηκε να ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο στις προηγούμενες συνεδριάσεις του. Αλλιώς να ξεχάσουμε καθαριότητα, μάζεμα σκουπιδιών κτλ.  Μπορεί ο Δήμαρχος να έχει τα δίκια του αλλά ξεχνάει σε τι εποχή ζούμε; Ξεχνάει ο Δήμαρχος ότι μόλις χθες η Αντιδήμαρχος του Αναστασία Αντωνέλλη έκανε έκκληση για τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει ο Δήμαρχος. Γιατί η Λέσβος και γενικότερα η πατρίδα μας δεν είναι μόνο αριθμοί. (Λαϊκισμός θα πείτε αλλά είναι αλήθεια)
Για να πούμε και το σωστό η Δημοτική Αρχή Βουνάτσου έκανε μερικά σημαντικά βήματα στο τομέα της ανακύκλωσης.  1100 κάδοι ανακύκλωσης σε όλο το νησί είναι ένα καλό ξεκίνημα.
Και επειδή δεν πρέπει να κάνουμε ως πολίτες μόνο κριτική καλό θα είναι να αλλάξουμε και εμείς συμπεριφορά. Και να βοηθούμε την ανακύκλωση και να μην βρομίζουμε το νησί μας. Γιατί εδώ που τα λέμε δεν είμαστε και τόσο καλά «εκπαιδευμένοι» σε ζητήματα περιβάλλοντος.
Ας μην περιμένουμε μόνο την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Ας γιορτάζουμε και ας προσπαθούμε για το περιβάλλον – για το σπίτι μας – κάθε μέρα.
 

Μοιράσου το άρθρο!