Editorial

07/02/2014 - 06:57

Editorial - Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

yle="text-align: justify;">Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014
Δήμος Μυτιλήνης και Δήμος Καλλονής; Το νέο σενάριο που κυκλοφορεί. Φθάνουμε στην πηγή. Οι Δημοτικοί άρχοντες στην Αθήνα, συναντήσεις, παρασκήνιο. Όλα στο παρά πέντε, όλα την τελευταία στιγμή και προσπάθεια να προλάβουμε τις εκλογές του Μαΐου.
Παλινωδίες, αντιφατικές δηλώσεις και πληροφορίες. Όπως πρόχειρα έγινε η Λέσβος ένας Δήμος κάπως έτσι και θα διασπαστεί στα δύο (ή στα τέσσερα σύμφωνα με το άλλο σενάριο).
Αν μη τι άλλο είναι μια θετική εξέλιξη. Πάντως το σήριαλ με το Καλλικράτη στη Λέσβο δείχνει πως λειτουργεί το πολιτικό σύστημα. Δεν υπάρχει ούτε σχεδιασμός ούτε όραμα. Σβήνουμε και γράφουμε ανάλογα με τις περιστάσεις (και τις ισορροπίες) χωρίς να υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός. Αν τα νέα από την Αθήνα είναι θετικά σίγουρα αυτό είναι μια επιτυχία της Λέσβου. Η νίκης ας πιστωθεί σε όλους, δεν έχουμε πολυτέλεια για αντιπαραθέσεις για τους «πατέρες» της νίκης.
Και κάτι για το Lesvosnews.net . Αντιγράφουμε από την ταυτότητα της ιστοσελίδας : "Το Lesvosnews.net  παρέχει ενημέρωση για θέματα της  Λέσβου  με καθημερινή ροή ειδήσεων, αποτελεί βήμα διαλόγου, φιλοξενεί  άρθρα, παρέχει δυνατότητα σχολιασμού στους χρήστες της ιστοσελίδας."  Εδώ και 3,5 χρόνια αυτή η ιστοσελίδα λειτουργεί με δύο βασικούς άξονες που έχουν εκτιμηθεί από τους αναγνώστες (μας χαρίζουν την πρώτη θέση επισκεψιμότητας) : α) να είναι ανοιχτή σε όλους και να φιλοξενεί όλες τις απόψεις, όλες τις ειδήσεις β) δεν ασχολούμαστε και δεν σχολιάζουμε τι κάνουν τα άλλα ΜΜΕ της Λέσβου.
Τα πολιτικά πρόσωπα καλό είναι να μάθουν να απαντούν με επιχειρήματα και όχι με βρισιές και γλώσσα πεζοδρομίου. Από την πλευρά μας επιλέγουμε να είμαστε ανοιχτοί σε όλους και να αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία κάθε διαφωνία ή παρατήρηση προς την ιστοσελίδα. Μας θλίβει όμως η συμπεριφορά κάποιων προσώπων. Ο πολιτικός εκπροσωπεί όχι μόνο τον εαυτό του αλλά και τους ανθρώπους που τον εμπιστεύονται. Ας σεβαστεί τουλάχιστον αυτούς.
Τέλος ευχαριστούμε όλους τους φίλους για τις συμβουλές και τις παρατηρήσεις.

 

Δεϊλόγκος Γρηγόρης

Διαχειριστής Ιστοσελίδας
 

Μοιράσου το άρθρο!