Editorial

10/10/2013 - 05:36

Editorial - Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

yle="text-align: justify;">Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013
Και τελικά η Λέσβος κατακτά το στόχο. Ο Δήμος Λέσβου «σπάει» σε μικρότερους Δήμους. Από χθες το πρωί  η Λέσβος ζει ένα πραγματικό θρίλερ. Ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης όταν ο Δήμαρχος Λέσβου σε δημόσια εκδήλωση στο Επιμελητήριο Λέσβου ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Λέσβου «σπάει» στα τέσσερα. Η δήλωση του Δημάρχου έγινε πρωτοσέλιδο θέμα στην εφημερίδα  Τα ΝΕΑ της Λέσβου και... μετά όλα πήραν «φωτιά» . 'Eφθασε στο σημείο χθες το μεσημέρι ο Δήμαρχος Λέσβου να «μαζεύει» τη δήλωση του λέγοντας ότι είχε εσφαλμένη ενημέρωση.
Τελικά το θρίλερ έληξε το απόγευμα όταν έγινε γνωστό ότι το Νομοσχέδιο κατατέθηκε στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας για διαβούλευση. Όλες οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 4 Δήμους στη Λέσβο. Οι χειρισμοί του Υπουργείου Εσωτερικών είναι προσεκτικοί γιατί οι αλλαγές σε μερικούς Δήμους θα ανοίξουν την όρεξη και σε άλλες περιοχές. Δυστυχώς έτσι λειτουργεί η πολιτική στην Ελλάδα. Να μην ξεχνάμε και το ενδιαφέρον του κ. Δένδια για την  Κέρκυρα.
Καλό είναι να μην ξεχνάμε τι έγινε πριν μερικά χρόνια όταν δημιουργήθηκε ο ενιαίος Δήμος Λέσβου. Ποιοι βουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, παράγοντες του τόπου βοήθησαν να δημιουργηθεί ο «Δήμος-τέρας».  Δεν θα είναι  έκπληξη αν τους δούμε τώρα να πανηγυρίζουν για τη διάσπαση του Δήμου.  Καλό είναι να μάθουμε να μην ξεχνάμε και να προσέχουμε τελικά τι ψηφίζουμε.  Επίσης να μην ξεχάσουμε και τη δέσμευση του Δημάρχου ότι το πρώτο της θητείας του θα γινόταν δημοψήφισμα για τον Καλλικράτη στη Λέσβο.
Ο μεγάλος κίνδυνος που υπάρχει είναι οι αλλαγές στον Καλλικράτη να γίνουν βιαστικά και πρόχειρα (ώστε να προλάβουμε τις εκλογές) και μετά  θα β(α)ρεθούμε στη Λέσβο να φωνάζουμε για τις αλλαγές που έχουν γίνει. Ας ελπίσουμε στη διαβούλευση που θα γίνει τις επόμενες μέρες να καταθέσουν όλοι σοβαρές και υπεύθυνες θέσεις. Και ελπίζουμε να μην δούμε κανένα φθηνό πολιτικάντη να «πανηγυρίζει» ότι «κατόπιν ενεργειών μου» έγιναν οι αλλαγές στον Καλλικράτη.  Οι πολίτες έχουν κρίση και ξέρουν ποιοι αγωνιστήκαν ουσιαστικά για τις αλλαγές του Καλλικράτη.  
 

Μοιράσου το άρθρο!