Editorial

11/12/2014 - 07:16

Editorial - Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

yle="text-align: justify;">
Αν μη τι άλλο η χθεσινή ημέρα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον. Η δικαίωση του Νίκου Ρωμανού αποκάλυψε και τους "κρυφοφασίστες" που έχουμε στη Λέσβο. Διαβάσαμε αρκετά σχόλια στα social media. Ας δούμε όμως πρώτα την ουσία της υπόθεσης. Η ομόφωνη ψήφιση της τροπολογίας από τη Βουλή είναι νίκη της Δημοκρατίας. Η υποστήριξη στο Νίκο Ρωμανό είναι υποστήριξη απέναντι σε κάθε Νίκο και στα δικαιώματά του. Κάποτε πρέπει να καταλάβουμε ότι ο άνθρωπος μπορεί να νικάει τους μηχανισμούς. Και κάποτε πρέπει και οι πολιτικοί να καταλάβουν ότι η σύνθεση των απόψεων και η ομοφωνία είναι και εφικτή και αναγκαία.
Αρκετοί κάνουν ηλίθια αστεία για την απεργία πεινάς. Είναι τα βολεμένα ανθρωπάκια που όχι μόνο δεν αντέχουν την απεργία πείνας ούτε μία μέρα, αλλά και μόνο στο άκουσμα της λέξης "πείνα" τρομάζουν. Για να κάνεις απεργία πείνας 30 ημέρες πρέπει να έχεις μεγάλη δύναμη και τα "πιστεύω" σου να είναι τόσο δυνατά που να νικάνε κάθε σου βιολογική σου ανάγκη. Το επιχείρημα ότι ο Νίκος Ρωμανός έχει διαπράξει ένοπλη ληστεία σε τράπεζα το ακούμε συνέχεια. Αλλά δεν ακούμε τόσο συχνά ότι στα χέρια του Νίκου Ρωμανού ξεψύχησε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος χτυπημένος από τις κρατικές σφαίρες (Αστυνομία).
Αξίζει να σταθούμε σε δύο σημεία που αφορούν την χθεσινή ημέρα και τη Λέσβο.
Το πρώτο είναι η απαράδεκτη δήλωση της Χριστιάνας Καλογήρου ότι η κατάληψη της Περιφέρειας εμποδίζει τη καταβολή επιδομάτων, πληρωμών κτλ. Σε όλη την Ελλάδα έγιναν καταλήψεις σε Δημαρχεία , Περιφέρειες κτλ η μόνη που βγήκε να διαμαρτυρηθεί και να δείξει το ακροδεξιό της προφίλ ήταν η κα Καλογήρου. Σύντομα αποδείχτηκε ότι η κατάληψη στην Περιφέρεια το μόνο που εμπόδιζε ήταν την πρόσβαση της κας Καλογήρου στο γραφείου της. Προφανώς η κα Καλογήρου δεν γνωρίζει το κινητό του Μπάμπη ( ένας είναι ο Μπάμπης.... Χαράλαμπος Αθανασίου – Υπουργός Δικαιοσύνης). Αν το γνώριζε τότε θα είχε μάθει ότι εκείνη την ώρα ψηφιζόταν η τροπολογία στη Βουλή και οι καταλήψεις ήταν θέμα χρόνου να λήξουν. Αλλά καλύτερα που έγινε έτσι....  Μάθαμε και το άλλο πρόσωπο της κας Καλογήρου
Το δεύτερο σημείο είναι πολύ γνωστός ιερέας της Λέσβου.  Ανάρτησε το παρακάτω μήνυμα που ακολουθεί στο προφίλ του στο facebook (σε δημόσια θέα για όλους και όχι μόνο για τους φίλους του).

Προκάλεσε πολλά σχόλια. Ο εκπρόσωπος του θεού εφάρμοζε την αρχή: δεν με αρέσει το σχόλιο σου, σε διαγράφω και σε μπλοκάρω. Μετά από τις έντονες αντιδράσεις αναγκάστηκε να διαγράψει το σχόλιο του.  Όμως το κακό είχε γίνει....  Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε και πολλά άλλα σχόλια. Αλλά δεν έχει νόημα.  Είπαμε με την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού πολλοί αποκαλύφθηκαν....
Και τέλος θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον μια συνάντηση του συγκεκριμένου ιερέα με τη κα Καλογήρου.... θα μπορούσαν εύκολα να αποφασίσουν αφορισμό και εξορία!


 

Μοιράσου το άρθρο!