Editorial

13/03/2014 - 01:16

Editorial - Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

yle="text-align: justify;">Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014
Δεν πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου μιλούσε στην προεκλογική του εκστρατεία για τη δυνατότητα που δίνει το διαδίκτυο στους πολίτες να συμμετέχουν στην «ηλεκτρονική διακυβέρνηση». Είχε πει τότε πολλά ο Γιώργος Παπανδρέου. Και τα έλεγε με ειλικρίνεια γιατί και ο ίδιος ήταν γνώστης του διαδικτύου και είχαν δοκιμαστεί οι ιδέες του στο εξωτερικό.
Τη δόξα του Γιώργου Παπανδρέου ζήλεψε ο υποψήφιος δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός. Μας παρουσίασε μια «εφαρμογή» όπου οι πολίτες θα μπορούν να καταγράψουν τα προβλήματα και τις προτάσεις του για τη Λέσβο. Ονόμασε μάλιστα την πρωτοβουλία του «Διαδικτυακή Λέσβος».  Ίσως ο Σπύρος Γαληνός να μην έχει επαρκή γνώση του διαδικτύου, ίσως να μην έχει καλούς συμβούλους. Διότι πως αλλιώς να εξηγήσουμε ότι ο Σπύρος Γαληνός παρουσιάζει μια υπάρχουσα διαδικτυακή εφαρμογή καταγραφής στοιχείων σε χάρτη ως σούπερ ιδέα;  Για να γίνει κατανοητό είναι σαν να δημιουργεί ένας υποψήφιος δήμαρχος προφίλ στο facebook και να μας λέει ότι ανοίγει τον ψηφιακό διάλογο!!!
Ας ρωτήσει κάποιους τους πολίτες. Τι θέλουμε από το Δήμαρχο Λέσβο; Μήπως να μας πει πως θα κρατήσει καθαρό το νησί μας; Μήπως να μας πει πως θα λειτουργήσουν οι κοινωνικές δομές για να αντιμετωπίσουν την απουσία του κράτους στο χώρο της υγείας; Μήπως να μας πει πως θα αξιοποιήσει τη Δημοτική περιουσία ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας;
Ας καταλάβουμε ότι σήμερα δεν είναι εποχή του εντυπωσιασμού. Η εμπειρία από το «διαδικτυακό εντυπωσιασμό» του Γιώργου Παπανδρέου είναι γνωστή….
Ασφαλώς και η τεχνολογία προσφέρει πολλές λύσεις για την ανάπτυξη του διαλόγου αλλά δεν χρειάζονται υπερβολές. Ναι οι πολίτες να καταθέτουν ιδέες και προτάσεις αλλά ας ξεφύγουμε από τον «επαρχιωτισμό»  και τα «καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς»

Ας δούμε και μια άλλη κίνηση εντυπωσιασμού. Μερίδα των τοπικών ΜΜΕ γράφουν αναπαράγοντας δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Λάκης Λαζόπουλος να βγάλει «ζωντανό» το «Αλ Τσαντίρι» από τη Μυτιλήνη. Και τα δημοσιεύματα θέλουν το Λάκη να κάνει θυσίες…  Τι λέτε ; ; ; Τόσο δύσκολο είναι να βγει ένα «ζωντανό» από τη Μυτιλήνη με τόσες πολλές διαθέσιμες  δορυφορικές συνδέσεις; Δεν ζούμε στη δεκαετία του 80 με τις μισθωμένες γραμμές του ΟΤΕ. Τι άλλες δυσκολίες υπάρχουν; Που θα τοποθετηθούν οι κάμερες ή πως θα δοθούν οι προσκλήσεις. Πάλι κάποιοι θέλουν να μας «πουλήσουν καθρεφτάκια» … θα μιλάνε σε λίγο για μεγάλο επίτευγμα που βγήκε «ζωντανό» από τη Μυτιλήνη.
 

Μοιράσου το άρθρο!