Editorial

18/09/2014 - 07:13

Editorial - Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

yle="text-align: justify;">Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014
Ημέρα μνήμης σήμερα.Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 ο Παύλος Φύσσας, Έλληνας ράπερ με αντιφασιστική δράση, δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής. Η δολοφονία αποδόθηκε σε πολιτικά κίνητρα, οι ανακρίσεις ενέπλεξαν και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής, και ήταν η αφορμή για περαιτέρω έρευνες για ποινικά αδικήματα και την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στην οποία εμπλέκονται μέλη και ηγετικά στελέχη του κόμματος. Στην εξέλιξη των ερευνών, μεταξύ των προφυλακισμένων για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, συμπεριλήφθησαν και βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή, οι δημιουργοί του ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε ετοιμάσαμε ένα μικρό βίντεο αφιερωμένο σε όλα τα θύματα της ναζιστικής οργάνωσης αλλά και σε όσους δίνουν τη μάχη απέναντι στο φασισμό.
Τη μουσική προσέφεραν οι Last Drive και τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο Αρης Τριανταφύλλου. Τα γυρίσματα έγιναν λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Μπολόνια από τον Θάνο Τσάντα και τον Άρη Χατζηστεφάνου.
Μυτιλήνη: αντιφασιστική συγκέντρωση και διαδήλωση, Πέμπτη 18/9 και ώρα 6:30 μ.μ.στην πλατεία Σαπφούς.

Μοιράσου το άρθρο!