Editorial

02/01/2014 - 07:31

Editorial - Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

trong>Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014
Ζητήματα χρόνου… Το μέτρημα και η απάτη!
Ζητήματα χρόνου… 2014 και λοιπόν τι έγινε; Η σχετικότητα του χρόνου. Λαοί στην Ανατολή διανύουν το 4000 και βάλε . Άλλοι περιμένουν να μπουν στο 2680 και άλλοι βρίσκονται στο 18670. Μας έμαθαν να μετράμε χρόνια και να περιμένουμε ότι κάτι θα αλλάξει.
Μα ο χρόνος είναι ανθρώπινη επινόηση και τα τελευταία χρόνια και επιχείρηση. Τόσος θόρυβος , τόσες ευχές για κάτι ανύπαρκτο: Στη φύση και στη ζωή ο χρόνος είναι ενιαίος και αδιαίρετος. Τα έτη και η 365 ημέρες είναι μια τεράστια σύμβαση του ανθρώπου για λόγους μετρητικούς και μας κατάντησαν να γιορτάζουμε αυτό το πράγμα.
Και μη νομίζεις ότι είμαι άγιος, απεναντίας κι εγώ το έχω ρίξει στο μέτρημα. Κι εγώ έστειλα ευχές για το 2014, ευχές για κάτι που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει… Το 2014 και κάθε χρονιά την έχουν κάνει κάτι σαν νεογέννητο μωρό που μας γεμίζει ελπίδα και προσδοκίες. Χιλιάδες λόγια , αναλύσεις , ανασκοπήσεις για τη χρονιά που έφυγε , προβλέψεις για τη χρονιά που έρχεται και το παραμύθι καλά κρατάει.
Το θέμα είναι εσύ τι κάνεις; Μην τρέφεις αυταπάτες ο καινούριος χρόνος δε σου φέρει απολύτως τίποτα!!! Αν δε κουνήσεις εσύ τα χέρια σου μην περιμένεις τίποτα. Σταμάτα τα παραμύθια και κοίτα εσύ τι κάνεις και όχι τι σου φέρνει το 2014. Κι αν έχεις ανάγκη από μέτρημα άρχισε να μετράς άλλα πράγματα που υπάρχουν κι όχι τα χρόνια που είναι κάτι ανύπαρκτο. Μέτρα για παράδειγμα πόσα τσιγάρα κάπνισες ( κάτι χειροπιαστό και βλαβερό) , μέτρα πόσες γυναίκες ή άντρες πήδηξες ( κάτι πολύ χειροπιαστό και υγιεινό) , μέτρα τα μετρητά σου.
Πάψε να καταναλώνεις ζωή και ενέργεια στο μέτρημα των χρόνων. Κοίτα τη ζωή σου ενιαία και αδιαίρετη. Και σε τελική ανάλυση αυτό που μένει και καθορίζει τη ζωή μας είναι οι ΣΤΙΓΜΕΣ και όχι η επινόηση των ΧΡΟΝΩΝ.

Μοιράσου το άρθρο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ