Editorial

27/02/2014 - 05:46

Editorial - Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

yle="text-align: justify;">Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014
H χαρά είναι μεγάλη! Την πρωταπριλιά ο Λάκης Λαζόπουλος θα παρουσιάσει live από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης το «Αλ Τσαντίρι». Η είδηση βέβαια ήταν γνωστή από τον Ιανουαρίου όταν ιστοσελίδες που ασχολούνται με τα media είχαν αναφέρει (το είχε αναδημοσιεύσει και το Lesvosnews.net) ότι ο Λάκης Λαζόπουλος σχεδιάζει να έρθει στη Μυτιλήνη και σε άλλες πόλεις. Βέβαια στη Μυτιλήνη η είδηση διαδόθηκε όταν ο Αντίδημαρχος Πολιτισμού κ. Κώστας Αστυρακάκης έγραψε στο προφίλ του στο facebook ότι θα έρθει ο Λαζόπουλος στη Μυτιλήνη. Ακολούθησαν δημοσιεύματα γεματό ενθουσιασμό: ο Λάκης δέχτηκε το κάλεσμα του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, θα προβληθεί το νησί μας κτλ κτλ.
Το σκηνικό έχει συμβεί και άλλες φορές. Η ανυπαρξία εύκολα και προσωρινά, μπορεί να καλυφθεί πίσω από ένα σταρ. Μάλιστα τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι προσκλήσεις για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν live το Λαζόπουλο είναι μόνο 500 και θα υπάρξει θέμα πως θα διατεθούν. Θα λειτουργήσει κανονικά το σύστημα όπως πάντα, «ο γνωστός τους γνωστού» θα πάρει πρόσκληση.
Καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι ο Λάκης Λαζόπουλος και ο τηλεοπτικός σταθμός που εργάζεται είναι επιχειρήσεις. Δεν θα έρθουν στη Μυτιλήνη επειδή μας αγαπάνε. Όπως δεν πάνε σε άλλες πόλεις μόνο και μονό επειδή αγάπησαν κάποιο τόπο. Κερδίζουν από την αποκέντρωση με διάφορες χορηγίες κτλ
Δυστυχώς όπως γίνεται και με εκδηλώσεις στο «Λεσβιακό Καλοκαίρι» η αντίληψη που έχουμε για τον πολιτισμό και την προβολή του νησιού μας είναι στη λογική «κοιτάμε μας γειτόνισσες ψαράκια τηγανίζουμε». Θόρυβος δυνατός και από ουσία μηδέν.
Ελπίζουμε να μην περιμένουν στο Δήμο Λέσβου να γεμίσει το νησί μας τουρίστες επειδή θα μας δείξει ο Λάκης Λαζόπουλος στην εκπομπή του.
Και σε τελική ανάλυση τι είναι σήμερα ο Λάκης Λαζόπουλος; Καμία σχέση με το Λάκη Λαζόπουλο στις αρχές της δεκαετίας του 90. Περισσότερο επιχειρηματίας και λιγότερο καλλιτέχνης. Στο Λάκη Λαζόπουλο θα ακούσεις αυτό που θέλεις για να εκτονωθείς. Ο Λάκης Λαζόπουλος κοιμίζει. Τσάμπα επαναστατική γυμναστική και άθελα (;) του έχει γίνει ο κράχτης του ΣΥΡΙΖΑ.
Κάποια στιγμή ας μιλήσουμε σοβαρά σε αυτό το τόπο τι είναι πολιτισμός και πως θέλουμε να προβληθεί το νησί μας. Και το νησί μας το προβάλλουν με το καλύτερο τρόπο οι άνθρωποι που ζουν και αγωνίζονται εδώ. Ζουν εδώ και ξεχωρίζουν σε όλη την Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο (βλέπε τους μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου που συμμετέχουν στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Διαστήματος)

Μοιράσου το άρθρο!