Editorial

03/04/2014 - 06:54

Editorial - Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

yle="text-align: justify;">Πέμπτη 3 Απριλίου 2014
Εσύ πόσα ονόματα θα δώσεις στη δημοσιότητα; Είσαι υποψήφιος Δήμαρχος ή Περιφερειάρχης πρέπει να αρχίσεις να δίνεις ονόματα υποψηφίων. Όσο περισσότερα ονόματα ακόμη καλύτερα. Είναι όμως έτσι;
Η μάχη των εντυπώσεων ξεκίνησε με τον «αιφνιδιασμό» της Χριστιάνας Καλογήρου που ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες τους πρώτους υποψηφίους για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Ακολούθησε χθες ο Στράτος Γεωργούλας για το Δήμο Λέσβου και λίγες ώρες μετά ο Σπύρος Γαληνός με ακόμη περισσότερα ονόματα.
Το μεγάλο ερώτημα είναι τι ονόματα ανακοινώνει ο κάθε υποψήφιος. Επίσης η εποχή που τα πολλά ονόματα δημιουργούσαν εντυπώσεις έχει παρέλθει. Ας θυμηθούμε τι έγινε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Το ψηφοδέλτιο με τα περισσότερα ονόματα έμεινε εκτός Β’ γύρου.
Τα «ονόματα του χθες» επιστρέφουν με νέο περιτύλιγμα. Βάζουμε στην άκρη διαφορές και ιδεολογίες και ακολουθούμε τη τακτική «όπου φυσάει ο άνεμος» ή καλύτερα όπου πιστεύουμε ότι θα φυσήξει ο άνεμος. Διαβάζοντας τα 64 ονόματα που ανακοίνωσε ο Σπύρος Γαληνός εύκολα διαπιστώνουμε ότι απουσιάζουν τα νέα πρόσωπα, απουσιάζουν πρόσωπα αναγνωρισμένα από την τοπική κοινωνία που έχουν προσφέρει από τη θέση τους (όχι από πολιτικές θέσεις). Αυτό που επιχειρεί το ψηφοδέλτιο του Σπύρου Γαληνού είναι ότι ακριβώς έκανε και ο Δημήτρης Βουνάτσος. Ένα ανομοιογενές μείγμα χωρίς πολιτικές θέσεις (το αντιμνημονιακός το έχει ξεχάσει και ο ίδιος….) που προσπαθεί να συγκεντρώσει ψήφους.
Όμως έτσι δεν μπορεί να υπηρετηθεί κανένα όραμα για το Δήμο Λέσβου. Στην πρώτη δυσκολία αν δεν υπάρχει πολιτική ενότητα το πλήρωμα θα πηδήξει από το καράβι… Το ζήσαμε με τη δημοτική κίνηση του Δημήτρη Βουνάτσου.
Ασφαλώς και οι εκλογές είναι τοπικές. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε που ζούμε και τι έχει συμβεί. Η τοπική αυτοδιοίκηση παραμένει η τελευταία ελπίδα των πολιτών, το αποκούμπι για τις δυσκολίες.
Τις επόμενες μέρες θα εξακολουθήσουν να βγαίνουν ονόματα… Ρωτάτε για το κάθε όνομα ξεχωριστά φίλους και γνωστούς. Καλό είναι να ξέρουμε τι ονόματα επιλέγουν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι. Γιατί το θέμα δεν είναι πόσοι αλλά ποιοι ! Ποιοι έχουν ικανότητες, ήθος και πολιτικό όραμα.
 

Μοιράσου το άρθρο!