Editorial

10/05/2014 - 17:26

Editorial - Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαΐου 2014

trong>Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαΐου 2014
Ψηφίζουμε. Το επόμενο Σαββατοκύριακο η προεκλογική περίοδο θα έχει τελειώσει και θα δώσουμε το ραντεβού μας με την κάλπη. Θα ψηφίσουμε για το νέο Δήμαρχο της Λέσβου και για το νέο Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου. Η επιλογή μας θα έχει διάρκεια! Αυτούς που θα ψηφίσουμε θα τους έχουμε για 5 ολόκληρα χρόνια. Δεν υπάρχει λάθος ψήφος, δεν υπάρχει διόρθωση λάθους μετά την απομάκρυνση από την κάλπη.
Ειδικά για το Δήμο Λέσβο έχοντας βιώσει κυρίως οι κάτοικοι των χωριών τα προβλήματα του ενιαίου Δήμου δεν έχουν ευκαιρίες για άλλη λάθη… Είναι σημαντικό μετά από 5 χρόνια να μην έχεις μετανιώσει για την επιλογή σου. Ας το ομολογήσουμε: οι περισσότεροι μετανιώνουμε για την ψήφο μας μερικές μέρες μετά τις εκλογές. Στις τοπικές εκλογές η ψήφος είναι περισσότερο περίπλοκη. Κοινή παραδοχή είναι ότι μεγάλο ποσοστό ψηφίζει συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα που είναι υποψήφιοι. Σε ένα τόσο μεγάλο Δήμο ο καθένας έχει και κάποιο δικό του πρόσωπα στα ψηφοδέλτια. Από δημοσκοπήσεις όμως που έχουν γίνει οι πολίτες δηλώνουν ότι ψηφίζουν με βάση τα προγράμματα και το πρόσωπο του υποψηφίου Δημάρχου. Προγράμματα;  Έχετε ενημερωθεί για τα προγράμματα των συνδυασμών στο Δήμο Λέσβου; Ξέρετε ποιες είναι οι διαφορές τους;
Η απάντηση είναι όχι. Και είναι «όχι» γιατί δεν είχαμε την τύχη να δούμε ένα debate των υποψηφίων Δημάρχων. Αυτές οι εκλογές είναι βουβές εκλογές. Μερικές επισκέψεις υποψηφίων Δημάρχων και από διάλογο τίποτα…  Η προεκλογική εκστρατεία μεταφέρθηκε κυρίως στο facebook. To facebook γέμισε με σελίδες υποψηφίων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων. Δεν είναι αρνητικό αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό.
Έστω και την τελευταία στιγμή ας γίνει ένα debate των υποψηφίων Δημάρχων. Η τοπική τηλεόραση ας αναλάβει την πρωτοβουλία.
Σε επίπεδο περιφέρειας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιάννης Σπιλάνης απήθυνε ανοιχτή πρόσκληση. Ο διάλογος ποτέ δεν έβλαψε. Να μάθουμε πριν ψηφίσουμε γιατί αλλιώς θα την πάθουμε…

Μοιράσου το άρθρο!