Editorial

14/12/2013 - 10:36

Editorial - Σαββατοκύριακο 14 και 15 Δεκεμβρίου 2013

Σαββατοκύριακο 14 και 15 Δεκεμβρίου 2013
Ας μην έχουμε παράπονα. Είδαμε μια άσπρη μέρα. Τουλάχιστον οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Αγιάσου πρέπει να είναι ικανοποιημένοι. Οι υπόλοιποι μείναμε στην οπτική ικανοποίηση μέσα από τις δεκάδες φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο facebook. Αυτή η υπεροχή της Αγιάσου (στα social media) ήταν μοναδική.

Τα χιόνια όμως φεύγουν. Ίσως μας ξανάρθουν. Τώρα πια περιμένουμε τα Χριστούγεννα και τον Αη-Βασίλη για όσους πιστεύουν στα παραμύθια. Αν σκεφτούμε όμως τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα τότε η προσμονή είναι προβληματισμός. Μετά την τραγωδία της Θεσσαλονίκης ξύπνησε η Κυβέρνηση και τρέχει να συνδέσει το ρεύμα σε όσους συμπολίτες μας έχουν μείνει στο σκοτάδι (και στο κρύο) λόγω αδυναμίας πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΗ. Και επειδή πρέπει να λέμε και τα καλά ο Οργανισμός  «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου» και η Αντιδήμαρχος  κα Αναστασία Αντωνέλλη έχουν δείξει καλά αντανακλαστικά και προσπαθούν για το καλύτερο. Ελπίζουμε και σε αυτό τον τομέα (των επανασυνδέσεων ρεύματος)  να έχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Εκτός από τα Χριστούγεννα περιμένουμε να έρθει και στη Μυτιλήνη η ταινία «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βουλγαρή. Η πολυσυζητημένη ταινία που έχει αποσπάσει άριστες κριτικές από κοινό και κριτικούς. Συγκέντρωσε πανελλαδικά πάνω από 60.000 εισιτήρια με πολλούς κινηματογράφους να σχηματίζουν ουρές όχι μόνο το Σάββατο αλλά και την Κυριακή, σε απογευματινές και βραδινές παραστάσεις. Η ταινία φέρει την υπογραφή της, περίπου 40χρονης, σχέσης του Π. Βούλγαρη και της Ιω. Καρυστιάνη οφείλει πολλά στους ηθοποιούς (ηγεμονική και ταυτόχρονα τσακισμένη η φιγούρα της Μίνας – Αννέζας Παπαδοπούλου) στη φωτογραφία με προσωπικότητα του Σίμου Σαρκετζή στην υπονομευτική μουσική της Κατερίνας Πολέμη.
 Ο Παντελής Βούλγαρης, ο σκηνοθέτης της ταινίας "Μικρά Αγγλία" μας έκανε την εξαιρετική τιμή και  μιλάει στο Lesvosnews.net και στη δημοσιογράφο Βίκυ Καλοφωτιά. Η συνέντευξη θα δημοσιευθεί τις επόμενες μέρες στο Lesvosnews.net

Μοιράσου το άρθρο!