Editorial

14/06/2014 - 07:42

Editorial - Σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιουνίου 2014

trong>Σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιουνίου 2014
Πρώτο θέμα στο τοπικό κανάλι η άφιξη του Μιχάλη Ζαμπίδη. Εντάξει μπορείς να προσπεράσεις αυτό το σοκ. Αυτό όμως που δεν μπορείς να προσπεράσεις είναι ότι το γραφείο τουρισμού του Δήμου Λέσβου του ετοίμασε υποδοχή στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης με κόκκινο χαλί και παραδοσιακούς χορούς.
Πόσο σημαντικό πρόσωπο είναι ο Μιχάλης Ζαμπίδης; Παγκόσμιος Πρωταθλητής Kick Boxing και μπράβο του. Και καλά κάνουν όσοι επέλεξαν να φέρουν το Μιχάλη Ζαμπίδη στη Μυτιλήνη και να τα κάνει τη δουλειά του σε μπαρ της περιοχής μας (εκεί θα πραγματοποιηθούν οι όποιες εκδηλώσεις).
Αλήθεια ο Δήμος Λέσβου έχει ασχοληθεί με την υποδοχή ενός συγγραφέα, ενός σκηνοθέτη, ενός πνευματικού ανθρώπου;
Η αντίληψη που έχουν οι φορείς για την προβολή του νησιού μας πραγματικά είναι παράδοξη. Αν περιμένουν να προβληθεί το νησί μας μόνο από το Kick Boxing είναι βαθιά νυχτωμένοι. Ας ασχοληθούν πρώτα με την «κοροϊδία» του κολυμβητηρίου Μυτιλήνης και μετά ας ασχοληθούν με τα άλλα αθλήματα.
Μα αυτό δεν συμβαίνει και στον πολιτισμό; Στόχος μας πάντα ήταν τα «μεγάλα ονόματα» που θα έρθουν το καλοκαίρι. Καλός ο στόχος αλλά να μην μένουμε μόνο εκεί. Ο πολιτισμός της Λέσβου είναι σε δεύτερο (για να μην πούμε τελευταίο) πλάνο. Πότε ο Δήμος Λέσβου ασχολήθηκε με τους ανθρώπους της Λέσβου που πασχίζουν να δημιουργούν κάτω από δύσκολες συνθήκες; Πότε έδωσε ευκαιρίες στα νέα παιδιά; Όλα γίνονται για το θέαμα και για την επιφάνεια…
Οι γροθιές του Μιχάλη Ζαμπίδη μακάρι να μπορούσαν να μας ξυπνήσουν…

Μοιράσου το άρθρο!