Editorial

15/02/2014 - 08:40

Editorial - Σαββατοκύριακο 15 και 16 Φεβρουαρίου 2014

yle="text-align: justify;">Σαββατοκύριακο 15 και 16 Φεβρουαρίου 2014

  • Σαββατοκύριακο με καλές θερμοκρασίες και πανσέληνο. Αν βάλουμε και τη Δευτέρα (γιορτάζει ο Άγιος Θεόδωρος ο Βυζάντιος – πολιούχος της Μυτιλήνης) μπορούμε να  μιλήσουμε για 3ήμερο.
  • 15 Φεβρουαρίου ημέρα αφιερωμένη στα παιδιά που δίνουν τη δική τους καθημερινή μάχη με τον καρκίνο, μία μάχη που 250.000 παιδιά παγκοσμίως καλούνται κάθε χρόνο να δώσουν. Στη Ελλάδα, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, συνήθως από λευχαιμία.
  • Στη Λέσβο ακόμη περιμένουμε το «σπάσιμο» του Δήμου Λέσβου. Εντάξει το ξέρουμε έχει γίνει ανέκδοτο. Εξελίξεις ίσως έχουμε από Δευτέρα, ο Δήμαρχος Λέσβου θα δώσει συνέντευξη τύπου
  • Προς υποψηφίους Δημάρχους και Περιφερειάρχες: να προσέξουν τα ονόματα που επιλέγουν για το ψηφοδέλτιο τους. Κάποιοα από αυτά τα ονόματα είχαν εκφραστεί με θερμά λόγια για τη Χρυσή Αυγή. Το χειρότερο είναι όταν κρύβονται…
  • Η μεγάλη είδηση είναι ότι από Δευτέρα δεν θα έχουμε ΙΚΑ ( ΕΟΠΥΥ). Περισσότερα από 1000 άτομα που εξυπηρετούσε καθημερινά το ΙΚΑ Μυτιλήνης μένουν στον «αέρα» χωρίς να ξέρουν τι θα γίνει. Το πρώτο μάθημα στις σχολές μάνατζμεντ είναι «ποτέ δεν γκρεμίζουμε κάτι πριν χτίσουμε το διάδοχο σχήμα». Ο Υπουργός Υγείας προφανώς δεν είναι ικανός ούτε για το αυτονόητο.
  • Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να χαρίσει τα πρόστιμα σε επαγγελματίες για τα τέλη παρεπιδημούντων. Σωστή η απόφαση αφού οι επαγγελματίες δεν ευθύνονται για λάθη και παραλείψεις Δημοτικών Συμβουλίων. Το παράδοξο είναι ότι κάνεις δεν αναζήτησε ευθύνες. Η ευθύνη δεν μπορεί να ανήκει σε Δημοτικούς Υπαλλήλους. Να διαγράφουμε πρόστιμα αλλά να μην ξεχνάμε. Καλό θα ήταν το Δημοτικό Συμβούλιο να έβρισκε και τους υπευθύνους.
  • Είχαμε και πολιτική παρέμβαση της ΟΝΝΕΔ .... επέλεξαν να «χτυπήσουν» τον Ηλία Κουνιαρέλλη. Τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας που ανεξάρτητα αν συμφωνείς ή όχι μαζί του όλοι αναγνωρίζουν ότι εδώ και πολλούς μήνες «τρέχει» αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα από την απουσία προσωπικού.  Το να κατηγορείς κάποιον (τον Αντιδήμαρχο) επειδή δεν έκλεισες ραντεβού μαζί του δεν γίνεται ούτε από τα παιδιά στο 15μελες σχολικής μονάδας. Καλές οι πρωτοβουλίες για ραντεβού της ΟΝΝΕΔ αλλά ας κάνουν κάτι πιο εποικοδομητικό.
  • Δευτέρα οι αγρότες της Λέσβου μαζεύονται στη Λάρσο και συνεχίζουν τον αγώνα τους. Αν μη τι άλλο θετική εξέλιξη αρκεί να μην είναι «πυροτέχνημα».Ο αγροτικός κόσμος έχει δεκάδες προβλήματα. Δεν μπορεί από τη μια η κυβέρνηση από την μια να τους θεωρεί τη λύση απέναντι στην κρίση και από την άλλη να τους φορολογεί ως επιχειρηματίες.

 

(φωτογραφία Μαρία Δασκαλάκη: το χθεσινό (14/02/2014) ουράνιο τόξο στον ουρανό της Μυτιλήνης)

Μοιράσου το άρθρο!