Editorial

19/10/2013 - 07:48

Editorial - Σαββατοκύριακο 19 και 20 Οκτωβρίου 2013

yle="text-align: justify;">Σαββατοκύριακο 19 και 20 Οκτωβρίου 2013
Το θέμα της αναθεώρησης του Καλλικράτη μάλλον μπήκε στο "ψυγείο". Το Νομοσχέδιο έχει αποσυρθεί, καμία διαβούλευση δεν γίνεται και όσοι είναι αθεράπευτα αισιόδοξοι δηλώνουν ότι οι αλλαγές έχουν κλειδώσει. Το Νοέμβριο μάλλον θα ακούσουμε τη φράση «δεν προκάναμε»  και οι εκλογές θα γίνουν με τη Λέσβο να είναι ένας ενιαίος  Δήμος. Εξάλλου και οι αλλαγές που μας προτείνουν δεν γίνονται εύκολα αποδεκτές… αυτό με το Δήμο Ταξιάρχη και πρωτεύουσα την Αγία Παρασκευή έχει προκαλέσει πολλά σχόλια.
Από τη σιωπή του Καλλικράτη στο θόρυβο που έκανε η υπόθεση Μανούσου της ΑΕΛ Καλλονής. Η είδηση ότι βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ προκάλεσε έκπληξη και μάλλον οφείλεται σε αβλεψία της ΑΕΛ Καλλονής που είχε ξεχάσει να δηλώσει τη φαρμακευτική αγωγή του ποδοσφαιριστή με κορτιζόνη. Υπάρχει όμως και κάτι θετικό για την ΑΕΛ Καλλονής: θα ξεκινήσουν επιτέλους οι εργασίες για το γήπεδο. Το 2014 η Καλλονή θα έχει «σπίτι». Ας μην προβλέπουμε ημερομηνία… η Περιφέρεια δεν είναι και τόσο φερέγγυα στους χρόνους της.
Μερικές δεκάδες μέτρα που έχει αναλάβει να φτιάξει η Περιφέρεια στο δρόμο της Παγανής ακόμη να τελειώσουν… 5 μήνες έχουν περάσει και να μην ξεχνάμε ότι κάποιοι δήλωναν με σιγουριά ότι αρχές Σεπτέμβρη θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες επισκευής. Τι γκρινιάζεις; Ο χρόνος μετράει αλλιώς στα έργα…
Είχε και δυναμικές κινητοποιήσεις η βδομάδα που τελειώνει. Τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης φώναξαν δυνατά για τα προβλήματά τους και τη διακοπή της σίτισης. Όμορφα παιδιά σε όμορφο αγώνα. Ίσως αποτελούν εγγύηση ότι άλλα «μνημόνια» δεν θα περάσουν! Τους αξίζει ο θαυμασμός μας γιατί ξέρουν από την εφηβεία πώς να αγωνίζονται και να παλεύουν για όσα τους ανήκουν. Ας μάθουμε να ακούμε τα παιδιά και ποτέ να μην είμαστε απέναντί τους. Ας βαδίζουμε δίπλα τους, θα μάθουμε πολλά.
Ο καλός καιρός του Σαββατοκύριακου είναι σύμμαχος της καλής διάθεσης μετά τις βροχές. Αναμένουμε  τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και τη γιορτή του κάστανου (2 και 3 Νοέμβρη) στην Αγιάσο.  Και από το Lesvosnews.net μπορείτε να περιμένετε την ενδιαφέρουσα συνέντευξης του Βασίλη Λέκκα που θα δημοσιευτεί τη Δεύτερα με αφορμή την εμφάνισή του στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Καλό Σαββατοκύριακο.
 

Μοιράσου το άρθρο!