Editorial

22/03/2014 - 07:04

Editorial - Σαββατοκύριακο 22 και 23 Μαρτίου 2014

Σαββατοκύριακο 22 και 23 Μαρτίου 2014
Παρακολουθούμε καθημερινά δημοσιεύματα για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών στις δημοτικές εκλογές. Πρόσωπα του χθες, πρόσωπα φθαρμένα που δεν έχουν αφήσει και τις καλύτερες εντυπώσεις πλασάρουν τον εαυτό τους με τη βοήθεια των ΜΜΕ ως «σωτήρες», ως «δύναμη» στα τοπικά πράγματα. Το γεγονός ότι κάποτε έλαβαν μεγάλο αριθμό σταυρών δεν είναι η μόνη πιστοποίηση που αρκεί για το σήμερα. Οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και οι υποσχέσεις για αξιώματα σε περίπτωση εκλογής για άλλη μια φορά είναι ο τρόπος συγκρότησης των ψηφοδελτίων. Από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι δημοτικές εκλογές δεν είναι θέμα μόνο προσώπων αλλά και πολιτικής. «Μνημονιακοί» και «αντιμνημονιακοί» συναντιούνται με στόχο το «καλό του τόπου». Δυστυχώς για αυτούς οι δημοτικές εκλογές δεν είναι την Πρωταπριλιά. Όχι άλλες "εκπτώσεις".

Στο σημείο αυτό αξίζει να τονιστεί η στάση του υποψηφίου Δημάρχου Στράτου Γεωργούλα. Στη χθεσινή του συνάντηση τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη για νέα και άφθαρτα πρόσωπα. Μακάρι να το κάνει με το πρόσωπα που θα επιλέξει.
Σε εξέλιξη βρίσκεται και τηλεφωνική δημοσκόπηση για το Δήμο Λέσβου. Αρκετοί αναγνώστες μας ενημερώνουν ότι δέχτηκαν τηλεφωνήματα. Κατά πάσα πιθανότητα η δημοσκόπηση είναι από υποψήφιο Δήμαρχο Λέσβου. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δεν θα ανακοινωθούν και… πάλι θα έχουμε διαρροές με αποτελέσματα. Αν κρίνουμε από τις Πανελλαδικές δημοσκοπήσεις που τα ποσοστά της αδιευκρίνιστης ψήφου αγγίζουν ή και  ξεπερνούν το 25%  τότε εύκολο μπορούμε να καταλάβουμε ότι την αλήθεια τη δείχνει μόνο η κάλπη και όχι η δημοσκόπηση.
Κατά τ’ άλλα χθες είχαμε το τραγικό επίλογο με το ναυάγιο μεταναστών στη Λέσβο. Η εξόδιος ακολουθία και η ταφή της οικογένειας Σύριων μεταναστών που άφησαν την τελευταία τους πνοή στα νερά του Αιγαίου. Οι εικόνες με τα φέρετρα γροθιά στο στομάχι. Ας τα δει ο κάθε φασίστας, ας τα δει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ας τα δούμε όλοι μήπως και αλλάξει η πολιτική της Ε.Ε. Δεν χρειάζεται να τονιστεί για άλλη μια φορά ότι αυτοί οι άνθρωπο έρχονται στη Λέσβο γιατί κινδυνεύει η ζωή της. Είναι θέμα ζωής και καμιά πολιτική δεν μπορεί να είναι πιο σημαντική από την ίδια τη ζωή.

Καλό Σαββατοκύριακο και… η Άνοιξη είναι εδώ, απολαύστε την !
 

Μοιράσου το άρθρο!