Editorial

31/05/2014 - 08:05

Editorial - Σαββατοκύριακο 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου 2014

Σαββατοκύριακο 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου 2014
Μέσα σε 24 ώρες ο λαός της Μυτιλήνης  έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Πορεία με αφορμή το άνοιγμα των γραφείων της Χρυσής Αυγής και ποδοσφαιρικός αγώνας με συμμετοχή μεταναστών με κεντρικό σύνθημα: «Αγαπώ το ποδόσφαιρο - μισώ τον ρατσισμό».
Μερίδα «ευαίσθητων πολιτών» υποστήριξε στα social media ότι η Χρυσή Αυγή έχει κάθε δικαίωμα να λειτουργεί γραφεία στη Μυτιλήνη από τη στιγμή που είναι έχει εκπροσώπηση στη Βουλή και έλαβε πάνω από 3000 ψήφους στη Λέσβο. Πως θα σας φαινόταν αν ένας παιδεραστής άνοιγε γραφείο στη Μυτιλήνη και διοργάνωνε παιδικά πάρτι; Ο παραλληλισμός μοιάζει ακραίος αλλά είναι αναγκαίος ώστε να γίνει κατανοητό τι σημαίνει η λειτουργία των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή έχει αποδειχτεί ότι δεν σέβεται το Δημοκρατικό μας Πολίτευμα. Και αυτό έχει αποδειχτεί με στοιχεία της δικαιοσύνης. Πως λοιπόν να σεβαστούμε εμείς τη λειτουργία των γραφείων της Χρυσής Αυγής στα πλαίσια της Δημοκρατίας; Πόση ανοχή μπορεί να δείχνει η Δημοκρατία στους εχθρούς της;
Από τα στοιχεία που μέχρι τώρα έχουν δει το φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν ότι σε πολλές περιοχές τα γραφεία της Χρυσής Αυγής δεν ήταν απλά γραφεία… στα γραφεία τους βρέθηκαν και όπλα και γινόταν εκπαιδεύσεις των μελών της.
Οι πολίτες της Μυτιλήνης έχουν κάθε λόγο να αντιδρούν στη λειτουργία των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Η λειτουργία τους προσβάλει την ιστορία του νησιού μας.  Ας έχουμε για παράδειγμα τα Ανώγεια της Κρήτης. «Το χωριό των τριών Ολοκαυτωμάτων, της Αντίστασης σε κάθε μορφή κατοχής γυρίζει την πλάτη σε αυτούς που εκμεταλλευόμενοι την κρίση προσπαθούν να εξαπλώσουν στη χώρα το φάντασμα του ναζισμού». Η Χρυσή Αυγή στις εκλογές έλαβε μόνο μια ψήφο… από ετεροδημότη αστυνομικό.
Όσοι στα πλαίσια της «αντικειμενικής»  ενημέρωσης ή της «δημοκρατικής» τους ευαισθησίας επιμένουν να προβάλλουν τις θέσεις της Χρυσής Αυγής ας διαβάσουν ιστορία ή ας ομολογήσουν ότι είναι φιλοναζιστές. Δεν μπορείς να είσαι με όλους….
Τέλος πιστεύουμε ότι η Χρυσή Αυγή δεν θα αντιμετωπιστεί μόνο από τη δικαιοσύνη. Το λαϊκό κίνημα και η εκπαίδευση είναι τα «όπλα» της Δημοκρατίας.

 

Μοιράσου το άρθρο!