Editorial

05/10/2013 - 08:31

Editorial - Σαββατοκύριακο 5 και 6 Οκτωβρίου 2013

yle="text-align: justify;">Σαββατοκύριακο 5 και 6 Οκτωβρίου 2013
Απότομη η βουτιά της θερμοκρασίας.  Πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη και οι ετοιμασίες για το χειμώνα σε πλήρη εξέλιξη. Τα χρώματα του νησιού μας ίσως είναι καλύτερα στην φθινοπωρινή εκδοχή τους . Πολλές οι αποδράσεις, οι διαδρομές. Λίγη καλή διάθεση χρειάζεται. Η βδομάδα που μας πέρασε μας χάρισε και την πρώτη καλή βροχή και… τα σαλιγκάρια έφθασαν μέχρι την Ερμού της Μυτιλήνης!
Κοιμηθήκαμε χωρίς άγχος χθες βράδυ αφού είδαμε ότι αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων μας. Μετά από αρκετά χρόνια απουσίας επέστρεψε η άσκηση Παρμενίων. Το σόου (η τελευταία φάση) έλαβε χώρα στη Λέσβο παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αμβραμόπουλου. Και ήταν όλοι παρόντες. Ενθουσιασμένος ο Υπουργός, όπως πρέπει να είναι, έδωσε πέντε μέρες τιμητική άδεια σε όσους είχαν συμμετοχή στο σόου.  Βέβαια όσοι έχουν υπηρετήσει τη στρατιωτική τους θητεία ξέρουν τι τρέξιμο κρύβεται πίσω από αυτό το σόου. Να ευχόμαστε να έχουμε πάντα ειρήνη γιατί ο πόλεμος πότε δεν ήταν σόου.
Έχουμε και τη συνέχεια ενός παλαιότερου πολέμου στη Λέσβο. Ο πόλεμος κατά του δάκου οδηγεί σε αντιπαράθεση Υπουργείο και Περιφέρεια. Ο καθένας έχει τα δίκια του και τελικά θύματα είναι οι ελαιοπαραγωγοί! Αυτό μικρή σημασία έχει για όσους ασχολούνται με την πολιτική τους καριέρα. Ο αγροτικός κόσμος έχει και τη μάχη για τα βοσκοτόπια. Συσκέψεις γίνονται αλλά δεν υπάρχει λύση. Τεράστιες ευθύνες ενός ανίκανου κράτους που από το 2009 κοροϊδεύει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και τώρα κάτω από την πίεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιλέγουμε να κάνουμε απίστευτα λάθη που είναι πραγματικά πρέπει να ξεσηκώσουν όλο τον αγροτικό κόσμο της Λέσβου.
«Κληρώνει» έλεγαν για τον Καλλικράτη αυτή την εβδομάδα. Δεν «κλήρωσε» τίποτα. Από τη μια πληθαίνουν τα σενάρια για δημιουργία 4 Δήμων στη Λέσβο και από την άλλη υπάρχουν αμφιβολίες αν θα προλάβουμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

με έναν  ή περισσότερους Δήμους καλό Σαββατοκύριακο....
 

Μοιράσου το άρθρο!