Editorial

07/09/2013 - 06:07

Editorial - Σαββατοκύριακο 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2013

Σαββατοκύριακο 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2013
«Καθαρός χρόνος» προσπαθεί να είναι το Σαββατοκύριακο. Όσο το φως της μέρας κρατάει περισσότερο τα προβλήματα μπορούν να περιμένουν. Όμως όσο κι αν δεν θέλεις να «βουτήξεις» το Σαββατοκύριακο στην επικαιρότητα τα γεγονότα δεν σ’ αφήνουν. Όχι ακριβώς τα γεγονότα αλλά οι «ανακαλύψεις» του κ. Δημήτρη Βουνάτσου.  Δήμαρχος Λέσβου είναι για όσους το έχουν ξεχάσει. Μετά τις λακκούβες και την οργή του Δημάρχου κατά της ΔΕΥΑΛ , τώρα ο Δήμαρχος ανακάλυψε τους τσιγγάνους και τα προβλήματα που δημιουργούν. Ο τρόπος λύσης με βάση τη λογική του κ. Βουνάτσου είναι απλός: στέλνουμε επιστολές! Λύνουμε προβλήματα στέλνοντας επιστολές και μερικές φορές και φωτογραφίες. Στις επιστολές μιλάμε για την ευθύνη των άλλων. Οι δικές μας ευθύνες δεν υπάρχουν. Ευτυχώς δεν θα είναι αρκετό καιρό στην παρέα μας ο κ. Βουνάτσος… Εκλογές έρχονται.
 
Και ξαφνικά οι άρχοντες της πόλης μας ανακάλυψαν ότι για το χάλι μας ευθύνονται τα τσιγγανάκια. Αφού άφησαν να περάσει το καλοκαίρι τώρα που χειμωνιάζει θα λάβουν μέτρα για τους τσιγγάνους στο χώρο του πάρκινγκ. Βέβαια μέχρι να λάβουν τα μέτρα οι τσιγγάνοι θα φύγουν από μόνοι τους εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών του χειμώνα. Ας δεχτούμε ότι μερίδα των τσιγγάνων δημιουργούν προβλήματα σε μια συγκεκριμένη περιοχή της πόλης μας , στο χώρο του παρκινγκ.
Ευθύνονται όμως  για…
  • Τα σκουπίδια στους δρόμους της πόλης και τους κάδους που τους θερινούς μήνες σκεπάζουν τον ουρανό με όχι και τόσο ευχάριστες οσμές
  • Τα «μαύρα» πεζοδρόμια που έχουν χρόνια να καθαριστούν
  • Τα «τσαντίρια» της προκυμαίας που έχουν δημιουργήσει τα καφέ της πολύς μας
  • Τους κάδους ανακύκλωσης που σχεδόν πάντα είναι γεμάτοι
  • Τα φρεάτια που με την πρώτη βροχή πνίγουν την Ερμού
  • Τις λακκούβες σε κάθε δρόμο της πόλης
  • Τις γλάστρες που υπάρχουν στους δρόμους γύρω από τον «Κήπο» και έχουν γίνει σκουπιδοτενεκέδες 
  • Τα «ουρητήρια» πίσω από το Δημοτικό Θέατρο που τα χρησιμοποιούν ηλικιωμένοι κύριοι της Μυτιλήνης
  • Τις καμένες λάμπες που πρέπει να κάνεις αγώνα για να δεις φως
 
Για όλα αυτά λοιπόν ευθύνονται τα τσιγγανάκια; 
 
Θέλει «τέχνη» να μάθεις να λύνεις προβλήματα χωρίς να κάνεις «θόρυβο». Και δυστυχώς η Δημοτική Αρχή του κ. Βουνάτσου στην προσπάθεια να λύσει ένα από τα πολλά προβλήματα κάνει περισσότερο «θόρυβο». 
Και εδώ δεν μας φταίει ο Καλλικράτης. Είναι θέμα νοοτροπίας.
 
Κατά τ’ άλλα πρώτο Σαββατοκύριακο του φθινοπώρου. Γαλάζιους ουρανός , καλές θερμοκρασίες και … μια ανάσα καλοκαιριού πριν το χειμώνα. 
 
Καλό Σαββατοκύριακο

Μοιράσου το άρθρο!