Editorial

09/11/2013 - 02:58

Editorial - Σαββατοκύριακο 9 και 10 Νοεμβρίου 2013

yle="text-align: justify;">Σαββατοκύριακο 9 και 10 Νοεμβρίου 2013
Είναι μερικές φορές που λες ότι αυτός ο τόπος δεν έχει καμία ελπίδα. Και δεν έχει καμία ελπίδα γιατί επιλέγουμε λάθος πρόσωπα. Καλή η κριτική προς την κεντρική εξουσία αλλά αν δεν υπάρχουν τα ικανά πρόσωπα σε τοπικό επίπεδο δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Δύο ειδήσεις που ίσως να μην προβλήθηκαν αρκετά λόγω της 8ης Νοεμβρίου αποδεικνύουν το «μαύρο» που υπάρχει σ’ αυτό το τόπο.
11 Δήμοι κατάφεραν να εντάξουν μέσα από τα ΣΔΙΤ (σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού  τομέα) ισάριθμα νέα κολυμβητήρια.  Ο Δήμος Λέσβου αν και είχε ολοκληρωμένο φάκελο δεν έκανε καμία προσπάθεια….αντίθετα τόσους μήνες μας "ζάλισαν" με τη μελέτη Σπυράκο και την αντιμετώπιση του προβλήματος στατικότατος του υπάρχοντος κολυμβητηρίου. Η ευκαιρία χάθηκε και… ασφαλώς κανείς δεν θα λογοδοτήσει. Θα πούμε ότι πάλι φταίει το Αθηνοκεντρικό κράτος. Βέβαια το ίδιο κράτος σε 11 πόλεις θα βοηθήσει να κατασκευαστούν νέα κολυμβητήρια.
Η άλλη είδηση είναι η αθώωση του κτηνοτρόφου από την Άντισσα για τα βαρελόσκυλα που είχε στο μαντρί του. Ο κτηνοτρόφος για 10 μήνες αγνοούσε τις συστάσεις της Δημοτικής Αστυνομίας. Την Πέμπτη ο κτηνοτρόφος με τις μαρτυρίες των δημοτικών αρχόντων αθωώθηκε. Βαρελόσκυλα, ένα θέμα που μας έχει κάνει ρεζίλι σε όλο τον κόσμο… Η συμμετοχή των δημοτικών αρχόντων στην αθώωση  του κτηνοτρόφου σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Αντί οι δημοτικοί άρχοντες να είναι στο πλευρό της ομάδας «Σώστε τα "βαρελόσκυλα" της Λέσβου- Save Lesvos' "Barrel Dogs"» με τη στάση τους δείχνουν ότι στο πλευρό του κτηνοτρόφου. Γιατί ποιος θα ασχοληθεί με αυτούς του γραφικούς φιλόζωους; Εξάλλου ίσως να μην έχουν τόσο μεγάλη εκλογική δύναμη όσο οι κτηνοτρόφοι… Ακούγονται υπερβολικά όλα αυτά; Ας σκεφτούμε και πίσω από τα γεγονότα.
Και το μαύρο έχει συνέχεια. Ακόμη περισσότερο στην ΕΡΤ μετά την εισβολή στο κεντρικό κτήριο. Στη Μυτιλήνη οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Αιγαίου συνεχίζουν τον αγώνα τους.  Σχεδόν 5 μήνες αγώνα και καθημερινής παρουσίας πίσω το μικρόφωνο. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα είναι νικητές. Ο αγώνας τους θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης και για άλλες ομάδες. Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου μετά την παρέλαση πραγματοποίησαν τη δική τους παρέλαση. Και όσοι λένε ότι οι παρελάσεις είναι μόνο για να τιμήσουμε το χθες ας πάνε να κάνουν τις παρελάσεις στα μουσεία τους. Η παρέλαση είναι η υπενθύμιση του αγώνα για ελευθέρια , και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Αιγαίου έκαναν τη δική τους «παρέλαση» για την ελευθερία στην ενημέρωση
ΥΓ Αυτό το πράγμα που λέγεται ΔΤ (Δημόσια Τηλεόραση) δεν βλέπεται… χειρότερη και από την παλιά ΥΕΝΕΔ είναι.
ΥΓ2 Από Δεύτερα μάλλον θα μας έρθουν ξανά οι βροχές. Καλοδεχούμενες! Ας απολαύσουμε το Σαββατοκύριακο και τον ήλιο που θα μας χαρίσει..

Μοιράσου το άρθρο!