Editorial

11/12/2013 - 06:15

Editorial - Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013
Τσουχτερό κρύο. Οι ελπίδες για χιόνι και στη Λέσβο είναι ζωντανές.Κάποιες εποχές κάναμε τις ευχές χαλαρά χωρίς να σκεφτούμε... Σήμερα όμως;  Σκέψου πριν ευχηθείς να χιονίσει! Χιόνι σημαίνει όχι μόνο ομορφιά αλλά και κρύο.Κρύο σημαίνει ανάγκη για θέρμανση.Δυστυχώς αρκετοί συνάνθρωποι μας ζούνε χωρίς θέρμανση.Διπλασιάστηκαν οι διακοπές ρεύματος στη Λέσβο λόγω οφελών προς τη ΔΕΗ.Θετικό ότι έχει ξεκινήσει κάποια προσπάθεια με την αρωγή του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου ώστε να μην υπάρχει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.

Πριν βγούμε να απολαύσουμε το χιόνι (που όλα όπως δείχνουν θα μας επισκεφθεί)  ας αναζητήσουμε λίγο τους γείτονές μας και όσους ξέρουμε ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Δεν είναι ευχάριστο να γράφεις «μελό λογάκια» ή «λογάκια λαϊκισμού» αλλά είναι μια πραγματικότητα.Να βάζουμε όμως εκτός από την καρδιά μας και το μυαλό μας να δουλεύει.Να σκεφτόμαστε κάθε στιγμή τι δεν έχει πάει καλά και κάποιοι άνθρωποι είναι στο δρόμο ή δεν έχουν θέρμανση.Έχεις σκεφτεί τη δική σου ευθύνη; «Μαζί τους ψηφίζαμε!»
Με ένα κλικ αλλάζει παράγραφο και παίρνεις τα βουνά. Η 11η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε το 2003 από τα Ηνωμένα Έθνη ως Διεθνής Ημέρα Βουνού για να αναδείξει τον ζωτικό ρόλο που παίζει το βουνό στη ζωή των ανθρώπων και να υπενθυμίσει στη διεθνή κοινότητα την ευθύνη που έχει για τη διατήρησή του. Τα βουνά καλύπτουν το 1/5 της ξηράς και παρέχουν ζωή στο 1/10 του παγκοσμίου πληθυσμού. Η δασική αποψίλωση συμβάλλει στην οικολογική υποβάθμιση και την απώλεια της βιοποικιλότητας.
Υπάρχουν πολλές ομορφιές στο νησί μας. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να πάρουμε τα βουνά.
Για όσους θέλουν πραγματικά να γνωρίσουν τα βουνά ο πεζοπορικός σύλλογος Ορειάς κάθε Κυριακή μας ξεναγεί σε μοναδικές διαδρομές που αγνοούμε την ύπαρξή τους.

Μοιράσου το άρθρο!