Editorial

10/09/2013 - 23:46

Editorial - Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

style="text-align: justify;">Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013
Πρώτη μας σκέψη σήμερα οι μαθητές. Τα «πρωτάκια» θα κλέψουν την παράσταση. Οι συμμαθητές θα συναντηθούν, τα παιδιά του Λυκείου ξεκινούν με το δικό τους άγχος εξαιτίας της απεργίας των εκπαιδευτικών. Και οι εκπαιδευτικοί αντιμέτωποι με αποφάσεις και μέτρα που πρέπει να ανατραπούν. Όμως η Μυτιλήνη εδώ και μέρες έχει πέσει μέσα στη «λακκούβα της επικαιρότητας» .
Η αρχή έγινε με τις λακκούβες στην οδό Φιλελλήνων. Δημόσια αποδοκιμασία Δημάρχου για τη ΔΕΥΑΛ. Το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις και μέχρι σήμερα παραμένει στην επικαιρότητα. Πρέπει όμως να αναζητήσουμε τι κρύβεται τελικά πίσω από αυτές τις λακκούβες και τελικά ποιος κάνει κουμάντο στη ΔΕΥΑΛ. Αύριο Πέμπτη το Δ.Σ. της  ΔΕΥΑΛ θα συζητήσει την πρόσληψη Διευθυντή! Σωστά κάνουν οι εργαζόμενοι και φωνάζουν για την έλλειψη προσωπικού αλλά έχει και άλλες «λακκούβες» η ΔΕΥΑΛ! Ας μιλήσουμε όμως για τις αληθινές λακκούβες…
Όλοι  μα όλοι οι κάτοικοι της Μυτιλήνης που ζούμε εδώ στην πρωτεύουσα του νησιού έχουμε περπατήσει ή ακόμα και οδηγήσει τα αυτοκίνητά μας ή και τα δίτροχα, πάνω στο άθλιο κατά την άποψή μου, οδόστρωμα της πόλης. Λακκούβες, μπαλώματα, σαμαράκια , προχειρότητες είναι κάποια από αυτά και που τα συναντάς παντού,  από την μια άκρη ως την άλλη.
Ενδεικτικά θ’ αναφέρω τρείς «παγίδες»  του δρόμου που μόνο αν ξέρεις θα βγεις  αλώβητος, χωρίς πάθεις κάποια ζημιά.
  • Λίγο πιο κάτω από το κατάστημα της wind και μπροστά από τον  Άνεμο, στην Καβέτσου  χρόνια  τώρα υπάρχει μια λακκούβα –παγίδα  κυρίως για τα δίτροχα που πιστεύω αρκετοί οδηγοί γνωρίζουμε κι αποφεύγουμε.  Κατά καιρούς τα αρμόδια συνεργεία του δήμου ή της περιφέρειας, τοποθετούν άσφαλτο χωρίς  να κάνουν κάποια άλλη εργασία, μπαλώνεται για λίγο καιρό και μετά πάλι τα ίδια.
  • Έξω από το γυμναστήριο oxyzen στην περιοχή της Βαρειάς υπάρχουν δυο-τρία τσιμεντένια μπαλώματα και τα οποία δυσκολεύουν την οδήγηση ειδικότερα όσοι μετακινούνται από την Βαρειά προς την παλιά παιδαγωγική ακαδημία. Πέρυσι αν θυμάμαι καλά κατά τον Δεκέμβριο στο σημείο αυτό  είχε γίνει ένα   θανατηφόρο τροχαίο με οδηγό μοτοσυκλέτας.
  •  Το κομμάτι του δρόμου λίγο πιο κάτω απ’ εκεί και προς την ακαδημία σε μαύρο χάλι. Εκεί πιστεύω ότι συναντάς κάθε είδους κακοτεχνίας στο οδόστρωμα.
Τέτοια σημεία που ο δρόμος έχει πάθει καθίζηση είναι αρκετά μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης και σε κεντρικούς δρόμους που όλοι καθημερινά περνάμε.  
Αναρωτιέμαι πολλές φορές αν  οι  αρμόδιοι φορείς του τόπου που δεν μπορεί κι εκείνοι από κάποιο σημείο θα περνούν με τα ακριβά τους οχήματα, δεν δυσανασχετούν με αυτό  που βλέπουν;   Ή είναι τόσο καλά κατασκευασμένα τα αυτοκίνητά τους που απορροφούν τους κραδασμούς και κάνουν το ταξίδι τους άνετο.
 

Μοιράσου το άρθρο!