Editorial

12/11/2014 - 07:09

Editorial - Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

yle="text-align: justify;">Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014
Η 12η του Νοέμβρη είναι ημέρα μνήμης πεσόντων πυροσβεστών στο βωμό του καθήκοντος. Καθιερώθηκε αυτή η ημερομηνία μιας και τότε έπεσε νεκρός ο πρώτος πυροσβέστης, ο  Κων/νος Πούλιος, ο οποίος έχασε τη ζωή του το 1942, κατά την προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, σε διώροφο οίκημα στη Θεσσαλονίκη. Από τότε έχουν περάσει αρκετά χρόνια και δυστυχώς ο κατάλογος ολοένα και μακραίνει.
 Το τελευταίο θύμα που θρηνήσαμε ήταν τον περασμένο Σεπτέμβρη, συνάδελφος που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας σε αστική πυρκαγιά στην Αθήνα.  Η απώλεια μιας ζωής είναι ένα δυσάρεστο γεγονός και δεν υπάρχουν λόγια γι’  αυτό. Πολύ δε περισσότερο για όλους εμάς που καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με παρόμοιους κινδύνους σαν κι αυτόν που στέρησε τη ζωή στον συνάδελφό μας.  Ο πένθιμος Πυροσβεστικός κατάλογος δυστυχώς ολοένα και μεγαλώνει, και ένα άλλο όνομα δυστυχώς γράφτηκε με χρυσά γράμματα στο μνημείο των πεσόντων πυροσβεστών.
Σ’  όλους αυτούς οφείλουμε να διατηρήσουμε ζωντανά μέσα στην συνείδησή μας την αυταπάρνηση που έδειξαν όσο και τον ηρωισμό κατά τέλεση των καθηκόντων τους.

 

Κώστας Βελούτσος

Μοιράσου το άρθρο!