Editorial

18/06/2014 - 07:13

Editorial - Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

yle="text-align: justify;">Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014
Καθημερινές είναι οι καταγγελίες από πολλά χωριά του νησιού μας και από την πόλη της Μυτιλήνης για τα προβλήματα στην υδροδότηση.  Οι βροχές των προηγούμενων μηνών δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση τα προβλήματα λειψυδρίας. Δεν διανύουμε και την πιο άνυδρη περίοδο.  Η ΔΕΥΑΛ ομολογεί με άνεση ότι όσο αυξάνεται η ζήτηση νερού θα αυξάνονται και τα προβλήματα υδροδότησης.
Παραιτήσεις στη ΔΕΥΑΛ, αυτόφωρες διαδικασίες και άλλα ευτράπελα σε μια επιχείρηση που έπρεπε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νησί μας. Δυστυχώς όμως η παρούσα Δημοτική Αρχή μάλλον δεν ασχολήθηκε τόσο σοβαρά με τη ΔΕΥΑΛ. Αν δεν προκύψει πρόβλημα δεν κρίνουν απαραίτητο να ασχοληθούν.
Περιμένοντας  μεγάλη αύξηση επισκεπτών θα είναι καταστροφή να μην έχουν νερό οι τουριστικές περιοχές του νερού μας.
Κάποτε η ΔΕΥΑΛ θα πρέπει να δώσει λόγο για το πως εξαντλούνται οι υδάτινοι πόροι του νησιού μας. Τι ποσοστό χάνεται από βλάβες και διαρροές και τι ποσοστό πάει στην άρδευση (νόμιμα ή παράνομα).  Είναι παράλογο να χρησιμοποιείται το δίκτυο της ΔΕΥΑΛ σε αρδευτικές καλλιέργειες από την στιγμή που δεν επαρκεί για τις ανάγκες των πολιτών.
Το μόνο σίγουρο είναι αυτό το καλοκαίρι θα πούμε το νερό νεράκι... και δεν θα φταίει ο κακός μας ο καιρός αλλά το «ξερό μας το κεφάλι». Γιατί  εμείς ψηφίζουμε «ξερά κεφάλια».
Ελπίζουμε η νέα  Δημοτική Αρχή να βάλει ως πρώτη προτεραιότητα τη διαχείριση των  υδάτινων πόρων του νησιού μας.
 

Μοιράσου το άρθρο!