Editorial

19/11/2014 - 07:06

Editorial - Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

yle="text-align: justify;">
Ο Δήμος Λέσβου μετά από τέσσερα χρόνια απέκτησε νέα ιστοσελίδα. Το νέο mytilene.gr είναι από χθες στον "αέρα" του διαδικτύου. Αν μη τι άλλο είναι μια θετική εξέλιξη. Βέβαια, η νέα ιστοσελίδα είναι συνέχεια της προσπάθειας της προηγούμενης δημοτικής αρχής καθώς το έργο είχε ενταχθεί στο  ΕΣΠΑ. Έκπληξη αποτελεί το κόστος κατασκευής της νέας ιστοσελίδας , περίπου 150.000 ευρώ. * Κόστος που με τα σημερινά δεδομένα θα λέγαμε ότι είναι εξαιρετικά υψηλό. Ο Δήμος Λέσβου πρέπει να ενημέρωσει αναλυτικά τους Δημότες για το κόστος κατασκευής , για το ποιοι έχουν αναλάβει το έργο και τι προβλέπει η σύμβαση του έργου.
Η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Λέσβου σύντομα θα παρέχει on line υπηρεσίες στους Δημότες  όπως ηλεκτρονικά αιτήματα, ημερολόγιο εκδηλώσεων κτλ.  Παράλληλα η ιστοσελίδα θα αποτελέσει με τη νέα της μορφή και ένα εργαλείο τουριστικής προβολής της Λέσβου καθώς παρέχει πολλές πληροφορείς στους επισκέπτες. Καλό θα ήταν να υπάρχει και ξενόγλωσση έκδοση της ιστοσελίδας (τουλάχιστον στα Αγγλικά).
Ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Γαληνός έχει καταλάβει τη δύναμη του διαδικτύου καθώς τον έχουμε συναντήσει πολλές φορές on line να σχολιάζει και να απάντα στους πολίτες.
Ωστόσο για την ιστοσελίδα του Δήμου Λέσβου εξακολουθεί να υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα που είχαμε θίξει πριν χρόνια χωρίς να υπάρχει καμία εξέλιξη.  Τον Οκτώβριο του 2011 το Lesvosnews.net  έγραφε:
"Οι τοπικοί άρχοντες του τόπου μας καλό θα είναι να διαθέτουν μια ευρύτητα πνεύματος και αντίληψης. Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε ότι στο Περιφερειακό Συμβούλιο 25/10/2011  θα μπει προς συζήτηση το εξής θέμα: ΘΕΜΑ:15ο ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΙΣΤΟΤΟΠΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤ/ΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Εισηγητής: κ. Ηρακλής Βερβέρης Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου Η εύλογη απορία είναι γιατί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεν παραχωρεί το domain lesvos.gr στο Δήμο Λέσβου; Γιατί ο Δήμος Λέσβου να έχει ιστοσελίδα - σε άθλια μορφή οφείλουμε να ομολογήσουμε  mytilene.gr  - που παραπέμπει μόνο στην πόλη της Μυτιλήνης; Ο Δήμος Λέσβου και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Τσακίρης έχουν υποβάλει αίτημα προς την Περιφέρεια ότι θέλουν  το domain; ΑΣ ΜΗ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΑ. Το domain lesvos.gr ανήκει στο Δήμο Λέσβου !!!!"


3 χρόνια μετά δεν έχει γίνει τίποτα! Το domain lesvos.gr παραμένει στην ιδιοκτησία της Περιφέρειας.  Λογικό δεν θα ήταν ο Δήμος Λέσβου να έχει ιστοσελίδα με domain lesvos.gr ; Ας ψάξει το θέμα η Δημοτική Αρχή του Σπύρου Γαλήνου. Έχει σημασία το όνομα και για τους δημότες των χωριών (εκτός Μυτιλήνης) και για την προβολή όλου του νησιού μας.
 

Στην φωτογραφία το www.lesvos.gr  σήμερα! Με χαιρετισμό του Νομάρχη Λέσβου Παύλο Βογιατζή και επικεφαλίδα την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου !!! Πάνω από 3 χρόνια παράμενει εκτός λειτουργίας και το χωρίς λόγο παραμένει στην κατοχή της Περιφέρειας.

Ελπίζουμε σύντομα να περάσει στην ιδιοκτησία του Δήμου Λέσβου (όπως εξάλλου το προβλέπουν και οι διατάξεις για την καταχώρηση των domain)

* όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ σχετικά με το κόστος της νέας ιστοσελίδας

 

up date Κάνοντας μια έρευνα στο διαδίκτυο βρήκαμε τα παρακάτω:

 

κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση

(έχει ενδιαφέρον να μάθουμε αν το έργο έχει ολοκληρωθεί και παραληφθεί και σε ποιoύς πληρώθηκε το ποσό των 150.000 ευρώ!!!) Βλέπουμε εταιρίς, υπεργολαβίες ...!!!  ενοποίηση των 13 portal των πρώην Δήμων της Λέσβου δεν βλέπουμε...! Μπορεί το Πανεπιστήμιο να θέλει να κάνει μπίζνες ο Δήμος Λέσβου όμως πρέπει άμεσα να ενημερώσει τι υπάρχει πίσω από τη νέα ιστοσελίδα του Δήμου Λέσβου άσχετα αν οι αποφάσεις είναι της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής)

 

 

up date 2 Διαβάστε την απάντηση του Δήμου Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!