Editorial

22/01/2014 - 06:34

Editorial - Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

yle="text-align: justify;">Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014
Στην περιήγησή μας στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε ένα προφίλ στο facebook με την ονομασία «Δήμος Λέσβου». Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος το προφίλ άλλαξε όνομα σε Lesvos infotourismoffice.
Με βάση τα δεδομένα που έχουμε μέχρι τώρα το προφίλ είναι δημιουργία από το Γραφείο Τουρισμού Δήμου Λέσβου. Με αυτό το προφίλ το Γραφείο του Δήμου Λέσβου φιλοδοξεί να προωθήσει τον τουρισμό στη Λέσβο (;).
Άσχετοι άνθρωποι με το διαδίκτυο και το facebook δημιουργούν προφίλ (και όχι σελίδα) διασύροντας στην ουσία το Δήμο Λέσβου με όλη αυτή την προχειρότητα.
Η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει αποτύχει και στο διαδίκτυο. Επισκεπτόμαστε άλλες ιστοσελίδες Δήμων και πραγματικά ζηλεύουμε. Αν κάποιος θέλει να δει τι είναι ο Δήμος Λέσβου δεν έχει παρά να δει την ιστοσελίδα του! Παραμένει άθλια, πρόχειρη, χωρίς χρηστικές πληροφορίες και με εκδηλώσεις προηγούμενων ετών!
Είχαμε και παλαιότερα επισημάνει ότι ο Δήμος Λέσβου χρησιμοποιεί  προσωρινά (σχεδόν 4 χρόνια) το domain του πρώην Δήμου Μυτιλήνης. Και αυτό γιατί το Lesvos.gr παραμένει ακόμη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (κληρονομιά από την πρώην Νομαρχία Λέσβου). Είναι να απορεί κανείς πως και δεν έχει ολοκληρωθεί η παραχώρηση του domain στο Δήμο Λέσβου και γιατί ο Δήμος Λέσβου ακόμη δεν έχει αποκτήσει μια αξιόλογη ιστοσελίδα που θα ήταν εργαλείο ενημέρωσης και προβολής.
Στην εποχή του διαδικτύου ο Δήμαρχος δείχνει περισσότερο ενδιαφέρον για εκδηλώσεις –τελετές και καθόλου ενδιαφέρον για το διαδίκτυο. Δεν ξέρει; Δεν τον ενδιαφέρει; Δεν μπορεί; Ότι και να συμβαίνει το θέμα είναι σοβαρό.  Πόσο ακόμη θα βλέπουμε τέτοιες προχειροδουλειές και πόσο ακόμη η παρουσία του Δήμου Λέσβου στο διαδίκτυο θα μας προσβάλει.

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Δήμος Λέσβου : http://www.mytilene.gr/

Προφίλ Γραφείου Τουρισμού Δήμου Λέσβου:  https://www.facebook.com/infotourismlesvos/
 

Μοιράσου το άρθρο!