Editorial

23/04/2014 - 07:19

Editorial - Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

yle="text-align: justify;">Τετάρτη 23 Απρίλιου 2014
O Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κώστας Αστυρακάκης είναι υποψήφιος με το Σπύρο Γάληνο.  Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ερεσού – Αντίσσης & Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Πέτρας Αντώνης Κουμαράς είναι υποψήφιος με το Φωτή Ξύδα.
Το θέμα μας δεν είναι το «σκορποχώρι» της παράταξης του Δημήτρη Βουνάτσου αλλά «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα».
Προσέξτε ήθος και συμπεριφορά. Ο Κώστας Αστυράκακης χωρίς να ρωτήσει την τοπική κοινωνία της Λαφιώνας εισηγήθηκε την εκχώρηση του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου σε τοπικό σύλλογο. Ο Κώστας Κουμαράς απείλησε την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Λαφιώνα να εφαρμόσει αμέσως την απόφαση.
Αλήθεια ποιοι είναι αυτοί οι «μάγκες» που αποφασίζουν χωρίς να ρωτούν τις τοπικές κοινωνίες; Ποιοι είναι αυτοί οι «μάγκες» που απειλούν; Μήπως πιστεύουν ότι θα κατέχουν για πάντα την εξουσία;
Και το χειρότερο όλων είναι αυτοί οι δύο άνθρωποι διεκδικούν ξανά την ψήφο των πολιτών. Αλήθεια οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Φωτής Ξύδας και Σπύρος Γάληνος τι λένε για όλα αυτά; Έχουν ενημερωθεί για το θέμα; Τους εκφράζουν οι απειλές και ο αυταρχισμός; Αν δεν πάρουν άμεσα θέση τότε είναι συνυπεύθυνοι. Πως είναι δυνατόν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Γαληνός και Ξύδας να μιλάνε για "τοπικές κοινωνίες" αν δεν αποφασίζουν οι "τοπικές κοινωνίες"; Μήπως θέλουν να εφαρμόσουν το "μοντέλο Βουνάτσου" με τη συγκέντρωση όλων των εξουσιών;
Το θέμα έφερε στην επιφάνεια με χθεσινή του ανακοίνωση ο υποψήφιος Δήμαρχος Στράτος Γεωργούλας. Σε ανακοίνωσή του τονίζει: "οι δύο Αντιδήμαρχοι της απερχόμενης δημοτικής αρχής μόλις ένα μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές δεσμεύουν με αποφάσεις τους την τοπική κοινωνία, χωρίς να έχουν ηθικό έρεισμα για κάτι τέτοιο, τη στιγμή μάλιστα που είναι υποψήφιοι".

Μοιράσου το άρθρο!