Editorial

29/01/2014 - 06:28

Editorial - Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

yle="text-align: justify;">Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014
Ξανά στην επικαιρότητα το θέμα των  Ειδικών Συνεργατών στα Υπουργεία μετά από ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ.  Για το δικό μας Υπουργό κ. Αθανασίου (Υπουργείο Δικαιοσύνης) σύμφωνα με το ΑΜΠΕ  υπηρετούν πέντε ειδικοί συνεργάτες, έξι μετακλητοί υπάλληλοι, τέσσερις αποσπασμένοι υπάλληλοι από άλλες δημόσιες υπηρεσίες και δύο δημοσιογράφοι που απασχολούνται στο γραφείο τύπου και δημοσίων σχέσεων.
Το θέμα όμως δεν αφορά μόνο τα Υπουργεία. Και στο Δήμο Λέσβου και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υπάρχουν οι Ειδικοί Σύμβουλοι / Επιστημονικοί Συνεργάτες (ή όπως αλλιώς τους ονομάζουν κατά περίσταση). Οι προσλήψεις γίνονται σύμφωνα με τις επιθυμίες του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη. Βέβαια δεν υπάρχει καμία παρανομία. Όλα προβλέπονται και καλύπτονται από το νομικό πλαίσιο που υπάρχει. Τα «δεξιά χέρια» του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη δεν μας νοιάζει αν είναι «αδέξια» αρκεί να ικανοποιούν τις επιθυμίες τους.
Και επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είχαμε  13  Συμβούλους – Επιστημονικούς Συνεργάτες  με βάση την προκήρυξη του 2011. Όλοι τους προσλήφθηκαν με το γνωστό τρόπο... Μάλιστα τότε που είχε βγει η προκήρυξη είχε ξεσπάσει κόντρα ανάμεσα στο κ. Γιακαλή και στον κ. Τεντόμα.  (Δεν ξέρουμε τώρα με τις περικοπές αν ο αριθμός τους έχει μειωθεί)
Πάντως καλό θα είναι ο Δήμος Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να δώσουν τα στοιχεία για το μισθολογικό κόστος όλων αυτών των Ειδικών Συνεργατών / Συμβούλων. Να ξέρουμε πόσα πληρώνουμε τα «δεξιά τους χέρια».
Το φαινόμενο είναι διαχρονικό. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Φοιτητές που πριν προλάβουν να πάρουν το πτυχίο τους στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ήταν Σύμβουλοι Υπουργών και Γενικών Γραμματέων!
Μήπως πρέπει να μπει ένα τέλος σ’ αυτό το ρουσφετολογικό θεσμό των Εδικών Συνεργατών; Αν οι Υπουργοί , Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες θέλουν συνεργάτες ας τους αναζητήσουν από τα στελέχη των φορέων που εποπτεύουν.

 

Δείτε απόσπασμα από προκήρυξη του 2011 (που είχε αναρτηθεί στο Lesvosnews.net)  για την πλήρωση θέσεων Ειδικών Συνεργάτων στο Δήμο Λέσβου... το λέει καθάρα "θα προσλάβει πρόσωπα κατά την κρίση του Δημάρχου". Όλα νόμιμα, το ορίζει ο Νόμος! Το ίδιο ασφαλώς ισχύει και στην Περιφέρεια.


 

Μοιράσου το άρθρο!