Editorial

04/12/2013 - 06:04

Editorial - Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

yle="text-align: justify;">Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013
Μπορεί να μην έγινε αντιληπτό αλλά χθες ήταν για τη Λέσβο μια σημαντική μέρα. Θα λέγαμε μια ιστορική μέρα.  Μπήκαν επιτέλους οι βάσεις για την οικοδόμηση της νέας δομής του νησιού μας. Κάτι νέο έρχεται, κάτι νέο θα δημιουργηθεί.
Καλό είναι να βλέπουμε πίσω από τα γεγονότα. Δύο σημαντικές ειδήσεις που κάνεις μέχρι τώρα δεν προχώρησε στην σωστή ερμηνεία και ανάλυσή τους.
Είδηση πρώτη: Το Λιμενικό Ταμείο έκοψε τρία δέντρα στην προκυμαία Μυτιλήνης. Η επίσημη εξήγηση ήταν η ανάπλαση της περιοχής. Βέβαια οι Οικολόγοι Πράσινοι άρχισαν τις γνωστές διαμαρτυρίες τους ότι αυτό δεν είναι ούτε ανάπτυξη ούτε ανάπλαση.
Είδηση δεύτερη: Η θάλασσα άρχισε να ξεβράζει τεράστιες ποσότητες ξύλων στην  παραλία των Μυστεγνών.  Η επίσημη ερμηνεία που δόθηκε είναι κάποιο φορτηγό πλοίο υπέστη μετατόπιση φορτίου και  ένα μέρος του φορτίου να βρέθηκε στη θάλασσα προκειμένου ο πλοίαρχος να αποφύγει τη βύθιση.  Ασφαλώς και δεν πιστεύουμε μια τέτοια εξήγηση. Οι μεγάλες ποσότητες ξύλου που βρέθηκαν στα Μυστεγνά μαζί με τα τρία δέντρα που κόπηκαν στη Μυτιλήνη έχουν άλλο προορισμό...
Με αυτά τα υλικά θα οικοδομηθεί ο νέος Δήμος Λέσβου μετά την αναθεώρηση του Καλλικράτη και το «σπάσιμο» του Δήμου σε τέσσερις Δήμους!  Το σχέδιο προβλέπει την «αυθόρμητη» κατασκευή των Δημαρχιακών μεγάρων και όλοι αυτοί οι πολίτες που μάζευαν τα ξύλα είναι στην ουσία εργάτες που έχουν προσληφθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Καλλικράτη. Μην ακούτε αυτά που είπαν μπροστά στην κάμερα ότι μαζεύουν τα ξύλα για να χτίσουν υπόστεγα για τα ζώα τους. Χτίζουν τα νέα Δημαρχεία μετά την αναθεώρηση του Καλλικράτη! Και επειδή το Δημαρχείο της Μυτιλήνης πρέπει να ξεχωρίζει είπαμε να έχει διαφορετική ξυλεία. Οπότε κόψαμε τρία δέντρα από την προκυμαία για να εξασφαλίσουμε ολίγον γκλαμουριά.
Επειδή κάποιοι διαβάζοντας όλα αυτά θα έχουν αμφιβολίες τους ενημερώνουμε ότι υπάρχει και ιστορικό προηγούμενο στην Άνδρο «Ένα καράβι φορτωμένο με ξυλεία κινδύνευσε ανοιχτά στο πέλαγος έξω από την Άνδρο. Ο καπετάνιος μαζί με τους ναυτικούς παρακαλούσαν την Παναγία να τους σώσει από τον επικείμενο κίνδυνο. Φωτισμένος ο καραβοκύρης έριξε την ξυλεία στη θάλασσα. Έτσι το πλοίο σώθηκε. Η ξυλεία σιγά σιγά βγήκε στην ακτή κοντά στην σπηλιά, για να σκεπάσουν οι μάστορες την ξεσκέπαστη Εκκλησία. Επειδή η ξυλεία βρέθηκε αναπάντεχα και μάλιστα στην ώρα της, πραγματικά θεόσταλτη, η Εκκλησία της Παναγίας ονομάστηκε "Θεοσκέπαστη".»
Εμείς εδώ δεν θα χτίσουμε εκκλησία θα χτίσουμε Δημαρχεία!
Κι αν όλα αυτά δεν σας φαίνονται σοβαρά τότε σας αφήνουμε στα χέρια του σοβαρού Δημάρχου Λέσβου , του σοβαρού Υπουργού Εσωτερικών, του σοβαρού ΠΑΣΟΚ, της σοβαρής ΚΕΔΕ που τόσο καιρό ασχολούνται σοβαρά με την αναθεώρηση του Καλλικράτη στη Λέσβο.
Μας κοίμισαν τρία χρόνια, μας πέταξαν ένα ξεροκόμματο υποσχέσεις και τώρα απλά γκρινιάζουμε.  Άξιοι της μοίρας μας και των εκπροσωπών μας. Ξύλα βρήκαμε, «τούβλα» έχουμε και τελικά πάλι μαντρί θα χτίσουμε...
 

Μοιράσου το άρθρο!