Editorial

04/09/2013 - 05:31

Editorial - Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

style="text-align: justify;">Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013
Η σημερινή επικαιρότητα είναι γεμάτη ΑΕΛ Καλλονής!
«Αν ήμουν ο Μιχαλάκης θα έπαιρνα την Καλλονή και θα την πήγαινα ή στη Χίο ή στη Λήμνο» ήταν το μήνυμα αναγνώστη της ιστοσελίδας μας με αφορμή τις αντιπαραθέσεις  για τις εργασίες στο γήπεδο της Μυτιλήνης.  
 
Ίσως τα όσα συμβαίνουν έχουν ανάγκη και από ψυχολόγους. 
 
Θεωρητικά όλοι δηλώνουν ότι αγαπάνε της ΑΕΛ Καλλονής και θέλουν να κάνουν τα πάντα για να την βοηθήσουν. Και τα πολιτικά πρόσωπα και οι φίλαθλοι τα ίδια δηλώνουν. 
Ας δούμε τα πολιτικά πρόσωπα. Ο Περιφερειάρχης από την αρχή πίστεψε και στήριξε την προσπάθεια της Καλλονής. Ανέλαβε και την ευθύνη των εργασιών του γηπέδου από τη στιγμή που ο Δήμος δήλωσε ουσιαστικά αδυναμία.  Από την άλλη πλευρά ο Δήμαρχος Λέσβου εγκλωβισμένος μέσα στη μειοψηφία της παράταξης του πέταξε την «καυτή πατάτα» στο γήπεδο της Περιφέρειας. Αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή δήλωση του γενικού  διευθυντής της ΠΑΕ , Προκόπη Καρτάλη, ότι  πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος ο Δήμος γελούσε μαζί μας και δεν πίστευε στην άνοδο της ομάδας στην Super League.
 
 
Στο σημείο αυτό αξίζει να κάνουμε ειδική αναφορά στο Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Πάλλη. Κράτησε από την αρχή καθαρή στάση και υποστήριξε ότι ο Δήμος δεν έχει την πολυτέλεια να ξοδεύει χρήματα για το γήπεδο όταν υπάρχουν άλλα προβλήματα. Δυστυχώς όποιος τολμήσει να εκφράσει διαφορετική άποψη είναι εχθρός. Ας προσέξουμε γιατί αγγίξαμε τα όρια του φασισμού. Δεν μπορεί ένας εκλεγμένος εκπρόσωπος να μην μπορεί να εκφράσει διαφορετική άποψη! Να διαφωνήσουμε με το Γιώργο Πάλλη αλλά οι απειλές στο πρόσωπό του οδηγούν σε άλλα μονοπάτια.
 
Κάτι παρόμοιο συνέβη και χθες με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Βασίλη Τεντόμα. Ο Β. Τεντόμας διατύπωσε την άποψη ότι οι εργασίες στον Ταρλά θέλουν και την έγκριση του Τοπικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Άμεση απάντηση από τον Περιφερειάρχη και… αμέσως προσπάθεια από τα κοινωνικά δίκτυα να λοιδορηθεί το πρόσωπο του Β. Τεντόμα. 
 
Αν κοιτάξουμε λίγο καλύτερα όλα όσα συμβαίνουν θα διαπιστώσουμε ότι δεν έχουμε να κάνουμε να κάνουμε με αντιπαράθεση απόψεων αλλά με «βία». Προσπαθούμε να «βιάσουμε» τον άλλον να δεχτεί την άποψή μας. 
 
Τελικά το θέμα του γηπέδου απασχολεί τον κόσμο περισσότερο από την ομάδα της Καλλονής. Αλλιώς πώς να εξηγηθεί η αδιαφορία των Λέσβιων της Αθήνας που δεν έχουν τιμήσει ακόμη την ομάδα στα παιχνίδια που έδωσε στην Αθήνα; 
 
Αναζητήσαμε στο διαδίκτυο πληροφορίες για το γήπεδο του Πλατανιά  και τις εργασίες που έγιναν πριν ένα χρόνο στην Κρήτη όταν η ομάδα ανέβηκε στην μεγάλη κατηγορία. Δεν βρήκαμε πουθενά αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις τέτοιας έντασης. 
 
Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η Καλλονή  έγινε πεδίο αντιπαράθεσης και εκτόνωσης προβληματικών συμπεριφορών. Ας μάθουμε να ακούμε την άποψη και όσων έχουν διαφορετική άποψη.  Ναι στο μεγαλείο της ΑΕΛ Καλλονής και στην προσπάθεια της Διοίκησης. Όχι όμως σε όσους επενδύουν στη βία (λεκτική προς το παρόν) . Όχι σε όσους παίζουν εκτός γηπέδου.  Η Καλλονή παίζει καλό ποδόσφαιρο, έχει ανάγκη από φίλους και όχι «παίκτες». 

Μοιράσου το άρθρο!