Editorial

06/11/2013 - 06:46

Editorial - Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013
Η συνέντευξη που έδωσε ο πρωθυπουργός στο Mega μπορεί να μην προσέφερε πολλές ειδήσεις αλλά δημιούργησε αρκετό θόρυβό στα Social Media.Ο πρωθυπουργός απαντώντας στην ερώτηση τι θα μπορούσε να πει στους νέους για το χρόνο που έρχεται και ο πρωθυπουργός απάντησε «σε ένα χρόνο θα υπάρχει δωρεάν wifi σε όλη την Ελλάδα». Η απάντηση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και hashtag #free_wifi.

Πέρα από το «χαλαρό» της υπόθεσης ας προβληματιστούμε για τη σχέση της Δημοτικής Αρχής στη Μυτιλήνη με τη τεχνολογία. Ας προβληματιστούμε για το πόσο πίσω έχει μείνει η Μυτιλήνη σε τέτοια ζητήματα. Δυστυχώς η Μυτιλήνη δεν ευτύχησε να έχει τα τελευταία χρόνια καμία Δημοτική Αρχή που θα μπορούσε να καταλάβει τα οφέλη των νέων τεχνολογιών για τους δημότες.
Μια ματιά αν ρίξουμε στα όσα συμβαίνουν στα Τρίκαλα θα καταλάβουμε. Τι συμβαίνει στα Τρίκαλα; Εφαρμόζουν το πρόγραμμα «e-trikala για την εξυπηρέτηση του Πολίτη». Και τι περιλαμβάνει εκτός από το δωρεάν wi-fi; Περιλαμβάνει  Τηλεπρόνοια υποδομές τηλεματικής για τη παροχή υπηρεσιών υποστήριξης στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ) , e-dialogos διαβούλευση για κρίσιμα θέματα και αποφάσεις του Δήμους, Δημοσθένης διαχείριση παραπόνων και καταγγελιών πολιτών,mobiPark ενημέρωση στο κινητό των πολιτών για τις ελεύθερες θέσεις στάθμευσης, Ξεναγός «πλατφόρμα» τουριστικών πληροφοριών για τους επισκέπτες, Ευφυείς Μεταφορές διαχείριση κυκλοφοριακών δεδομένων και αστικών συγκοινωνιών. Περιλαμβάνει και αρκετές άλλες δράσεις που δεν έχει ανάγκη να αναφέρουμε.
Όλες αυτές οι παροχές προς τους Δημότες δεν έχουν ούτε τεράστιο κόστος ούτε απαιτούν υποδομές χιλιάδων ευρώ. Στη Μυτιλήνη έχουν «πετάξει» χιλιάδες ευρώ για εκδηλώσεις, εκδόσεις κτλ. Απουσιάζουν οι φωτισμένοι Δημοτικοί Άρχοντες που μπορούν να κοιτάξουν λίγα μέτρα πιο μακριά από την κοντόφθαλμη λογική τους. Γιατί σε τελική ανάλυση δεν είναι όλα ζήτημα χρημάτων, είναι ζήτημα οράματος. Και στη Μυτιλήνη τουλάχιστον στο θέμα της τεχνολογίας είμαστε χιλιόμετρα πίσω…
 

Μοιράσου το άρθρο!