Editorial

08/01/2014 - 06:31

Editorial - Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

yle="text-align: justify;">Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014
Αρχή του 2014 και καταλάβαμε ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Ο σχεδιασμός για άλλη μια φορά είναι στο πόδι. Δύο αποφάσεις – παραλήψεις στη λογική του «ράβε-ξήλωνε».
Ο προϋπολογισμός για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ οίκον» για τη Λέσβο εδώ και 4 μήνες έχει εξαντληθεί, κανείς δεν ήξερε τίποτα! Οι τράπεζες έκαναν δεκτές αιτήσεις μέχρι και χθες, όλοι περιμένουν (άδικα μάλλον;) κάποτε να πληρωθούν. Αρκετοί από τους συμπολίτες μας έχουν μπει στη διαδικασία να κάνουν έξοδα σε μηχανικούς, προκαταβολές για κουφώματα κτλ. Και ξαφνικά έρχεται η αποκάλυψη από την Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου ότι λεφτά δεν υπάρχουν! Τόσο δύσκολο είναι να ενημερωθούν οι τράπεζες και να υπάρχει η παρακολούθηση του προγράμματος; Ασφαλώς και δεν είναι δύσκολο αλλά ποιος να ασχοληθεί όταν ο κεντρικός σχεδιασμός πάσχει;
Η άλλη απόφαση είναι η ακύρωση του «25ευρω για τα νοσοκομεία». Επί ένα μήνα θαυμάζουμε το «επαναστατικό» ΠΑΣΟΚ να αντιδρά σ’ αυτό το μέτρο (που είχε ψηφίσει πριν αρκετούς μήνες) και να  αναζητούνται ισοδύναμα μέτρα. Ακούστηκαν πολλά σενάρια και ξαφνικά βρέθηκε η μαγική λύση. Να την πληρώσουν οι καπνιστές με επιπλέον φόρο σε κάθε πακέτο τσιγάρα. Μεγάλη επιτυχία του ΠΑΣΟΚ. Και εμείς οι πολίτες (και κυρίως όσοι δεν καπνίζουν) πανηγυρίζουμε! Τώρα αν κόψουμε όλοι το τσιγάρο θα έχει πονοκέφαλο η κυβέρνηση. Επειδή τις τελευταίες κάποιοι έκαναν λόγο ότι και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες πληρώνουν για την εισαγωγή στο νοσοκομείο αξίζει να αναφέρουμε ότι ναι μεν στη Σουηδία πληρώνουν 11 ευρώ αλλά στη Σουηδία ισχύει για όλους (ακόμη και για τους ανέργους)  εγγυημένο μηνιαίο κατώτατο εισόδημα 700 ευρώ (επαναλαμβάνουμε για κάθε πολίτη). Και το κόστος διαβίωσης είναι περίπου το ίδιο με την Ελλάδα. Οπότε ας μην συγκρίνουμε το δικό μας «ράβε-ξήλωνε» με άλλες χώρες.
Τελικά τι πρέπει να γίνει για αλλάξει κάτι;

Μοιράσου το άρθρο!