Editorial

01/07/2014 - 07:11

Editorial - Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

yle="text-align: justify;">Μια  σημαντική μέρα για χιλιάδες παιδιά και γονείς που έτρεξαν εδώ και πολλούς μήνες το «μαραθώνιο» των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου η βαθμολόγηση των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων ολοκληρώθηκε και πλέον αναρτήθηκαν οι επιδόσεις των υποψηφίων στα λύκεια όλης της χώρας και οι πίνακες με τους βαθμούς των μαθητών των γενικών λυκείων. 
Και στη Λέσβο τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων θα γεμίσουν με φωτογραφίες παιδιών που έγραψαν τους πιο υψηλούς βαθμούς. Πρωτοσέλιδα με ευτυχισμένα παιδιά και γονείς , πρωτοσέλιδα με χαμόγελα. Κανείς ωστόσο δεν συνηθίζει να αναφέρει τέτοιες μέρες πόσο κοστίζουν αυτά τα χαμόγελα. Πόσα ευρώ πλήρωσαν οι γονείς για την παραπαιδεία; Χιλιάδες ευρώ... ζωντανό μαύρο χρήμα με την ανοχή όλων ! Οι καθηγητές της Λέσβου σε αρκετά μεγάλο ποσοστό εξασκούν το σπορ της παραπαιδείας. Βέβαια η ΕΛΜΕ Λέσβου κάνει την «πάπια».  Το μεροκάματο να βγαίνει... Φέτος είχα και άλλο «φρούτο». Γέμισε η Λέσβος με παιδιά που έχουν δυσλεξία και ως εκ τούτου εξετάστηκαν προφορικά... και εξετάστηκα από τους καθηγητές της Λέσβου (αυτούς που ίσως τους έκαναν και ιδιαίτερα μαθήματα) γιατί το Υπουργείο δεν είχε χρήματα να πληρώσει να έρθουν εξεταστές από τη Χίο όπως τα προηγούμενα χρόνια...  Ωραία πράγματα για τα οποία δεν είναι καλό να μιλάμε, το θέμα έχει θαφτεί... Και πάλι η ΕΛΜΕ Λέσβου σφυρίζει κλέφτικα...
Τέλος σημειώνουμε ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου οι μαθητές έχουν  την ευκαιρία να δουν τις επιδόσεις τους στα μαθήματα και μέσω της ειδικής ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας (http://results.it.minedu.gov.gr) στην οποία θα πρέπει να καταχωρήσουν τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.Σημειώνεται ότι οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων αναμένεται να ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.
Βάσει των επιδόσεων τους οι μαθητές θα πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr έως και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου καθώς προσωρινή υποβολή θα γίνεται μέχρι και την Πέμπτη.
 

Μοιράσου το άρθρο!