Editorial

14/10/2014 - 07:21

Editorial - Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

yle="text-align: justify;">
Στη Λέσβο ένα από τα χαρακτηριστικά μας είναι ο ύπνος! Ξυπνάμε συνήθως όταν είναι αργά. Στις περιοχές που υπάρχουν  περιφερειακά αεροδρόμιο επικρατεί αναστάτωση και κλίμα ξεσηκωμού. Σύμφωνα με την προκήρυξη οι ιδιωτικοί όμιλοι που θα τα αναλάβουν θα τα εκμεταλλεύονται για 30 έως 50 χρόνια. Τρία επενδυτικά σχήματα κατέθεσαν προσφορές για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια (ανάμεσά τους και το αεροδρόμιο Μυτιλήνης).
Πως θα σας φαινόταν αν κάθε φορά που πατούσατε το πόδι σας στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης πληρώνατε 20 ευρώ; Υπερβολικό; Κι όμως όπως αποκάλυψε η Εφημερίδα των Συντακτών είναι μέσα στους όρους της σύμβασης με τους «επενδυτές».  Αιτιολογία η χρηματοδότηση των έργων που θα γίνουν στα περιφερειακά αεροδρόμια. Στη Λέσβο ακόμη δεν το έχουμε καταλάβει αυτό ή ακόμη κοιμόμαστε.
Μια βόλτα στο διαδίκτυο θα μας αποκαλύψει ότι σε άλλες περιοχές Δήμοι, Περιφέρειες, Φορείς, Σύλλογοι, Βουλευτές έχουν αντιδράσει και προσπαθούν να ανατρέψουν αυτό το ξεπούλημα σε βάρος της τσέπης μας και της ανάπτυξης του τόπου μας. Διαβάζουμε μερικούς τίτλους : "Με το δάκτυλο στη σκανδάλη τα Χανιά για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου", "Επερώτηση για την ιδιωτικοποίηση δυο αεροδρόμιων στη Δυτική Ελλάδα", "Ψήφισμα συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης 9-10-2014 για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Χανίων", "Ιόνιος ξεσηκωμός".
Γιατί αυξημένο κόστος αεροπορικών μεταφορών και μάλιστα σε μια περιοχή που είναι και παραμεθόριος και νησί σημαίνουν απομόνωση. Ας καταλάβουν τα σαΐνια της Κυβέρνησης ότι δεν ζούμε σε ένα κοσμοπολίτικο νησί αλλά στα σύνορα και με αυτές τις αποφάσεις τους  η Μυτιλήνη φεύγει ακόμη πιο μακριά από το κέντρο... θα ταξιδεύουμε δια μέσου Τουρκίας και αυτό θα είναι μονόδρομος.
Μέχρι στιγμής στη Λέσβο υπήρξε μόνο μια αντίδραση από το ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένουμε να «ξυπνήσουν» και οι υπόλοιποι μήπως σωθεί κάτι...

Μοιράσου το άρθρο!