Editorial

17/12/2013 - 05:38

Editorial - Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

trong>Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013
Όπως κάθε 17η του Δεκέμβρη έτσι και η σημερινή ημέρα η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη των Τριών Αγίων Παίδων εν τη Καμίνω. Ο Ανανίας ο Αζαρίας  και ο Μισαήλ  μαρτύρησαν μέσα σε καμίνι το 579 π.χ. στην πόλη των Ιεροσολύμων, αρνούμενοι πεισματικά να προσκυνήσουν  την χρυσή εικόνα του τότε  Βασιλιά. Με αυτήν την στάση τους μας δίδαξαν γενναιοψυχία, αποφασιστικότητα και τόλμη  μα πολύ περισσότερο προσφορά κι αγάπη στην κοινωνία και στον συνάνθρωπο μας.  
Θεωρώ πως  όλοι μας οι Πυροσβέστες είμαστε άξιοι συνεχιστές του έργου τους, αφού το παραπάνω τρίπτυχο είναι αλληλένδετο με τον καθένα από εμάς.
Είναι οι προστάτες του Πυροσβεστικού Σώματος  και όλων των πυροσβεστών που καθημερινά προσφέρουν τα  μέγιστα, αψηφώντας  κάθε κίνδυνο από οπουδήποτε κι αν προέρχεται αυτός. Θα μπορούσαν να γραφτούν σελίδες ολόκληρες αγγίζοντας με απόλυτη βεβαιότητα τα όρια των εγκυκλοπαιδικών τόμων για τα συμβάντα μικρά ή μεγάλα που καθημερινά λαμβάνουμε μέρος όλοι μας και σε κάθε γωνιά της χώρας.  Η επιτυχής έκβαση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πυροσβεστικής ζωής κι ένας στίχος  του όρκου που δώσαμε φορώντας την στολή του Πυροσβέστη.  Το «Θαρσείν σώζειν»  σε περίοπτη θέση μέσα στις καρδιές μας  όπως και σε διακριτό σημείο της στολής.
Στολίδι ανεκτίμητης αξίας θα μπορούσε να θεωρηθεί  ο ναός στον αύλειο χώρο της Π.Υ. Μυτιλήνης  αφιερωμένος στους προστάτες μας  και η κατασκευή του με μια λέξη, αριστοτεχνική.
Ας είναι και να παραμείνουν για πάντα δίπλα μας, οι Προστάτες μας  Άγιοι τρείς Παίδες εν τη Καμίνω.


Από τον Κώστα Βελούτσο

Μοιράσου το άρθρο!