Editorial

17/09/2013 - 05:34

Editorial - Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

>Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013
Τα πρώτα σύννεφα –ευτυχώς όχι ακόμα απειλητικά- έκαναν την εμφάνισή τους και στην πόλη μας δηλώνοντας πως είμαστε ίσως μια ανάσα από τα πρωτοβρόχια αν όχι από τις πρώτες  δροσερές πια  μέρες του φθινόπωρου.
Και οι καιρικές προβλέψεις κάνουν λόγο για τέτοια για τέτοια φαινόμενα.  Βέβαια έχουμε ακόμα δρόμο μέχρι τον φετινό χειμώνα αλλά θα ήταν χρήσιμο τουλάχιστον από  τώρα να λάβουμε τα μέτρα μας.
Κεντρικοί δρόμοι και υπόγεια σπιτιών πλημμυρισμένα, φρεάτια γεμάτα ως επάνω από σκουπίδια και χώμα  με αποτέλεσμα,  ένα σύνθετο   σκηνικό που αρκετές φορές έχουμε δει  να συμβαίνει στην Μυτιλήνη αλλά και στα χωριά του νησιού μας.   Έχουν  χαθεί ζωές, περιουσίες ολόκληρες  κατέληξαν μέσα στην λάσπη και στην θάλασσα και όλα αυτά διότι δεν πήραμε ποτέ σοβαρά τέτοιες καταστάσεις.  Γνωστά τα συμβάντα  στο Πέραμα, στην Καλλονή, στην Πέτρα αλλά κι εδώ μέσα στην πόλη πριν από πολλά χρόνια με τραγική κατάληξη.

Όσο για τις αιτίες καλό θα είναι να αναφερθούν κάποιες. Κατασκευές σπιτιών (υπογείων) χωρίς υπευθυνότητα ειδικότερα στις νεόδμητες συνοικίες της πόλης,  δρόμοι χωρίς κλίσεις, που με την πρώτη βροχή  μετατρέπονται σε λίμνες και φρεάτια μόλις έξω από τα σπίτια μας  να περιμένουν συνεργεία του δήμου για να καθαριστούν.  

Και με την πρώτη καταιγίδα ο πανικός που ως γνωστόν είναι ο χειρότερος σύμβουλος όλων, αλλά και οι φωνές προς στους  ανεύθυνο- υπεύθυνους για  λόγια και υποσχέσεις που δεν έγιναν ποτέ πράξεις,   δεν αρκούν για την ώρα αυτή-της πλημμύρας- να δώσουν την λύση.  

 Έχουμε ακόμα καιρό.

Καλό φθινόπωρο λοιπόν και.. χρόνια πολλά σε Σοφία, Ελπίδα, Πίστη, Αγάπη με την ευχή να υπάρχουν στη ζωή μας όχι μόνο ως ονόματα...

φωτογραφία της Μαρίας Βαμβούκου  Μόλυβος

Μοιράσου το άρθρο!