Editorial

18/03/2014 - 06:33

Editorial - Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

yle="text-align: justify;">Τρίτη 18 Μαρτίου 2014
Οι οδηγίες  προς τους υποψηφίους δημάρχους λένε ότι θα πρέπει να είναι «ανεξάρτητος». Τελικά μόνο το ΚΚΕ στη Λέσβο «τόλμησε» να κατεβάσει «εξαρτημένη» υποψηφία για το αξίωμα του Δημάρχου. Προφανώς οι περισσότεροι υποψήφιοι θεωρούν ότι η εικόνα τους θα χαλάσει αν συνδεθεί η υποψηφιότητά τους με κάποιο κόμμα.
Και ενώ την Κυριακή η Νέα Δημοκρατία δεν κατάφερε να συμφωνήσει στο πρόσωπο του Δημάρχου που θα στηρίξει στη Λέσβο μόλις μία μέρα μετά ο κ. Φώτης Ξύδας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Δεν είναι και τόσο τυχαίο αφού η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε τελικά να μην δώσει χρίσμα αλλά να στηρίξει τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα.
Για τους πολίτες ελάχιστη σημασία έχουν όλα αυτά. Ούτε η κομματική στήριξη εξασφαλίζει επιτυχία αλλά ούτε είναι ταμπού που να αποτρέπει την συσπείρωση και από άλλους πολιτικούς χώρους.  «Ζημιές» έχουν γίνει και από «ανεξάρτητους» υποψηφίους και από υποψήφιους με κομματική στήριξη.
Η ουσία είναι στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τους συνδυασμούς και οι πολιτικές. Στις πρώτες δηλώσεις του (Τηλεόραση Μυτιλήνης) ο κ. Ξύδας έδωσε το στίγμα του και τόνισε ότι θα πρέπει να κοιτάξουμε τη Λέσβο μακριά από τη κεντρική πολιτική σκηνή. Κάτι ανάλογο έχει τονίσει και ο κ. Γαληνός. Όμως είτε το θέλουμε είτε όχι η Λέσβος ανήκει στην Ελλάδα και δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους όσα συμβαίνουν στη Λέσβο. Πάνω από έξι μήνες η κεντρική πολιτική σκηνή μας κοροϊδεύει για το θέμα του Καλλικράτη, εδώ και δύο χρόνια έχουμε τεράστια προβλήματα στην ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, τεράστιες ελλείψεις στο χώρο της υγείας και πολλά άλλα.  Τι θα κάνει ο Δήμαρχος Λέσβου; Μπορεί να λύσει αυτά τα προβλήματα αν δεν έχει τα κότσια και τη δύναμη να παρεμβαίνει στην κεντρική πολιτική σκηνή.  Τα προβλήματα που απασχολούν τη Λέσβο είναι και προβλήματα της πατρίδας μας.  Τίποτα δεν μπορεί να λυθεί μόνο από ένα ικανό Δήμαρχο. Ασφαλώς και ψηφίζουμε πρόσωπα αλλά να μην ξεχνάμε ποτέ ότι ψηφίζουμε και πολιτικές. Θέλουμε Δήμαρχο που να μπορεί να λέει «όχι» στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Η εκλογική αναμέτρηση για το Δήμο Λέσβου αναμένεται να έχει τεράστιο ενδιαφέρον.  Ελπίδα όλων είναι τα νέα πρόσωπα που ηγούνται των  δημοτικών συνδυασμών να φέρουν την άνοιξη στον τόπο μας... δύσκολο όμως να έρθει άνοιξη μόνο στη Λέσβο όταν όλη η Ελλάδα έχει βαρυχειμωνιά.

Μοιράσου το άρθρο!