Editorial

24/09/2013 - 05:53

Editorial - Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

>Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013
Τελικά η εφημερίδα Πρώτο Θέμα τα «κατάφερε». Πέτυχε αύξηση των πωλήσεων στο Κυριακάτικο φύλλο της με τη φωτογραφία του Παύλου Φύσσα να ξεψυχάει στην αγκαλιά της φίλης του. Αν και υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, αν και υπήρξε προσπάθεια για μποϊκοτάζ της εφημερίδα 155.000 συμπολίτες μας επέλεξαν να αγοράσουν τη συγκεκριμένη εφημερίδα.
Ίσως είναι οι ίδιοι αναγνώστες που πριν μερικές εβδομάδες διάβαζαν στην ίδια εφημερίδα για το πόσο καλή είναι η Χρυσή Αυγή που προσφέρει βοήθεια σε ηλικιωμένες γυναίκες και για το πως η Χρυσή Αυγή έγινε “life style”.
Η εφημερίδα από την πλευρά της κάνει λόγο για ιστορικό ντοκουμέντο και προβάλει το αντιφασιστικό της προφίλ! Μήπως όμως τελικά η φωτογραφία στην παρούσα στιγμή δεν είναι ντοκουμέντο αλλά έχει χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει την θεωρία των δύο άκρων, για να φοβίσει όσους ασπάζονται τις θέσεις του Παύλου Φύσσα. Δεν μπορεί αυτοί που μέχρι πριν λίγο καιρό πήγαιναν χέρι- χέρι με τη Χρυσή Αυγή να μιλάνε για ιστορικό ντοκουμέντο μιας πολιτικής δολοφονίας.
Απορίας άξιον είναι ποιος είχε την ψυχραιμία να τραβήξει τη  φωτογραφία τη συγκεκριμένη στιγμή. Ποιος ήθελε ένα τέτοιο ντοκουμέντο; Αν λάβουμε υπόψη τις αποκαλύψεις της εφημερίδα ΕΘΝΟΣ για το πώς δρα η Χρυσή Αυγή ίσως η φωτογραφία να έχει τραβηχτεί από κάποιους που είναι υπερήφανοι για αυτά τα κατορθώματα.
Ήρθε η εποχή ο καθένας μας να αναγνωρίζει τις δικές του ευθύνες. Γιατί ακόμη και η επιλογή της εφημερίδας σημαίνει ότι αναλαμβάνεις την ευθύνη αποδοχής τέτοιων πρακτικών. Δεν μπορούμε να επιλέγουμε χαλαρά ούτε την εφημερίδα μας  ούτε τη ψήφο μας. Γιατί το αίμα πάνω στο μαχαίρι που χώθηκε στην κάρδια του Παύλου Φύσσα έχει τα δακτυλικά αποτυπώματα όλων όσων ψήφισαν Χρυσή Αυγή.
Κάθε μας πράξη ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια δεν έχει τόσο μεγάλη πολιτική βαρύτητα. Να υποστηρίζουμε ιδέες και αρχές σε όλα τα επίπεδα. Από την εφημερίδα που επιλέγουμε μέχρι την ψήφο μας.

Μοιράσου το άρθρο!