Editorial

28/01/2014 - 06:33

Editorial - Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

yle="text-align: justify;">Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014
Μήπως τελικά τα περιμένουμε όλα από την Αθήνα; Αυτό το ερώτημα τίθεται αρκετές φορές όταν το νησί μας περιμένει αποφάσεις ή απόψεις από όσους αποφασίζουν ή όσους διαθέτουν το «φωτισμένο»  μυαλό.
Δύο παραδείγματα είναι αρκετά.
Πρώτο παράδειγμα το σήριαλ με το γήπεδο της Μυτιλήνης. Αν κάποιος αναλύσει όλα όσα έχουν συμβεί θα καταλάβει ότι το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης το έχει η Κυβέρνηση που άργησε να πιστώσει την Περιφέρεια με το αναγκαίο χρηματικό ποσό με αποτέλεσμα να είναι υπό αμφισβήτηση το «κατεπείγον» του διαγωνισμού. Η Λέσβος αρκέστηκε στην Πρωθυπουργική και Υπουργική δέσμευση. Έτσι άφησε όλο το καλοκαίρι να περάσει χωρίς να υπάρξει καμία πίεση για τα χρήματα. Περιμέναμε την εξ Αθηνών λύση και παράλληλα αρχίσαμε να κατασκευάζουμε σενάρια για όσους πολεμούν την Καλλονή κτλ κτλ.
Δεύτερο παράδειγμα η επίσκεψη την Παρασκευή του  καθηγητή  Αρχιτεκτονικής κ. Ζαργκλή  (εξ Αθηνών)  για να μας καταθέσει την άποψή του για την πολύπαθη οδό Χριστουγέννων 1944 (περιοχή Φανάρι, απέναντι από το κτήριο της Περιφέρειας). Ο καθηγητής είναι καλεσμένος του κ. Μουτζούρη.  Αλήθεια η Λέσβος δεν έχει αρχιτέκτονες; Και ποιος μπορεί να έχει ολοκληρωμένη γνώμη για το Φανάρι ο αρχιτέκτονας που ζει εδώ ή αυτός που θα έρθει μια φορά  μόνο;  Ποια πρόταση είναι πιο αξιόπιστη του επισκέπτη ή του ανθρώπου που έχει ζήσει εδώ και έχει πιει ένα ουζάκι το καλοκαίρι στο Φανάρι;
Η Μυτιλήνη πάντα κάτι περιμένει από την Αθήνα, πάντα κάποιος θα μας βοηθήσει, θα μας σώσει. Χρόνια έχει καλλιεργηθεί αυτή η νοοτροπία. Μάθαμε να είμαστε ζητιάνοι και όχι μαχητές. Θεωρούμε ελεημοσύνη ότι μας δίνουν και όχι αυτονόητο.
Θα ευχαριστήσουμε τον Πρωθυπουργό,τον Υπουργό όταν γίνει το γήπεδο Μυτιλήνης τη στιγμή που σε άλλες περιοχές εδώ και χρόνια έχουν δαπανηθεί τεράστια ποσά σε αθλητικές εγκαταστάσεις. Θα τους ευχαριστήσουμε και θα ξεχάσουμε την όποια ευθύνη έχουν για την απαράδεκτη καθυστέρηση στις εργασίες του γηπέδου. Θα αγοράσουμε (ίσως) άλλη μια μελέτη από επιστήμονα – σωτήρα εξ Αθηνών για τους δρόμους μας, για τις συγκοινωνίες μας κτλ. Οι επιστήμονες που ζουν εδώ θα μείνουν στο περιθώριο γιατί δεν είναι ειδικοί επειδή ζουν εδώ!!!
Η περηφάνια και ο  καλός εννοούμενος εγωισμός έχουν χαθεί σ’ αυτό τον τόπο.
 

Μοιράσου το άρθρο!