Editorial

29/04/2014 - 06:41

Editorial - Τρίτη 29 Απριλίου 2014

yle="text-align: justify;">Τρίτη 29 Απριλίου 2014
Είναι πολλά τα ονόματα. Σε Δήμο και Περιφέρεια. Από χθες διαβάζουμε ατέλειωτες λίστες με ονόματα. Αν ψάξουμε όλοι μας θα έχουμε και κάποιο δικό μας πρόσωπο στα ψηφοδέλτια. Λογικό είναι αν σκεφτούμε το μεγάλο αριθμό υποψηφίων που απαιτούνται για να στελεχωθούν τα ψηφοδέλτια του Δήμου Λέσβου.
Νικητής στη μάχη του αριθμού των υποψηφίων είναι ο Σπύρος Γαληνός. Κατάφερε να ξεπεράσει τα 340 άτομα στο νησί. Ακολουθεί ο Φωτής Ξύδας με 282 και ο Στράτος Γεωργούλας με 271. Έκπληξη αποτελεί ο αριθμός υποψηφίων του Φωτή Ξύδα. Έχοντας στη διάθεσή του έμπειρους εκλογικούς μηχανισμούς (Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ) δεν κατάφερε να ξεπεράσει τους 300 υποψηφίους. Δεν είναι πρόβλημα ότι δεν λειτούργησαν οι μηχανισμοί… μάλλον είναι θέμα απογοήτευσης του κόσμου απέναντι σε ότι πρεσβεύουν τα πρώην μεγάλα κόμματα.
Ωστόσο ο αριθμός των υποψηφίων δεν πρέπει να μας ξεγελά. Το μεγάλο ζήτημα είναι η ποιότητα των υποψηφίων. Δεν έχει νόημα σε ένα χωριό για παράδειγμα να είναι υποψήφιοι όλη η οικογένεια χωρίς όμως να υπάρχει ο ένας ο ικανός υποψήφιος. Εξασφαλίζεις οικογενειακούς ψήφους αλλά δεν εξασφαλίζεις πολιτικούς ψήφους. Και οι εκλογές θα κριθούν από τη συνειδητή ψήφο πολιτών που δεν ψηφίζουν πρόσωπα με κριτήριο το βαθμό συγγένειας.
Το θετικό στα ψηφοδέλτια που ανακοινώθηκαν είναι ότι απουσιάζουν μερικά πρόσωπα που υπήρξαν «βαρίδια» στην παράταξη του Βουνάτσου. Τα γνωστά μας πρόσωπα που περιφέρονται εδώ και χρονιά σε διάφορους συνδυασμούς και θεωρούν ότι είναι σωτήρες. Ένα μεγάλο τμήμα αυτών αποσύρθηκε γιατί κατάλαβαν ότι θα φάνε τα μούτρα τους αν κατεβούν στις εκλογές.  Ελπίζουμε να συμβεί αυτό και με όσους δε το κατάλαβαν και είναι υποψήφιοι.
Να επιλέξουμε συνδυασμό με βάση τις προγραμματικές θέσεις και με βάση τα πρόσωπα. Και τα δύο έχουν βαρύνουσα σημασία στην επιλογή μας. Να δούμε τα προγράμματα των συνδυασμών, να διαβάσουμε τα βιογραφικά των υποψηφίων.
Καλό κουράγιο στους υποψηφίους και καλή τύχη σε όλους εμάς που σε μερικές ημέρες θα πρέπει να τους σταυρώσουμε…
 

Μοιράσου το άρθρο!