Editorial

31/12/2013 - 09:38

Editorial - Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

trong>Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

… και το ταξίδι στο χρόνο συνεχίζεται…
στοv ένα και μοναδικό αδιαίρετο χρόνο…
Χρόνος φίλος και εχθρός , συγκεκριμένος και αφηρημένος.
Στη σχετικότητα του χρόνου και στη «γιατρειά» του χρόνου.
Μέγας κριτής ο χρόνος , μέγα πλάνη ο χρόνος.
Πόσες φορές είπες «για πάντα» ; «για μια ζωή;» και βγήκες ψεύτης…
Μην τρομάζεις με την απάντησή σου.
Πίστεψέ με είναι υγεία να νιώθεις την αιωνιότητα της στιγμής. Διότι τι άλλο να σου χαρίσει ο χρόνος εκτός από αυτή την αίσθηση; Και ο χρόνος τώρα που σου γράφω γίνεται παρελθόν αλλά θα υπάρχει και αύριο αυτό που γράφω.
Κι αν το διαβάσεις σε χρόνο μελλοντικό θα είναι παρόν για σένα , παρελθόν για μένα και αν αυτό που διαβάσεις σου μείνει θα είναι και μέλλον.
Οπότε φίλε μου άστα αν μπλέξεις με το χρόνο δεν βγάζεις άκρη.

Και να σου πω και άλλη μια παγίδα του χρόνου: σε αναγκάζει να κάνεις προσωπικους απολογισμούς! Μην πέσεις σ αυτή την παγίδα διότι αυτό σημαίνει ότι γέρασες! Δες τη ζωή σου μια και αδιαίρετη χωρίς κομμάτια. Δυνατά μέσα στο χρόνο και όχι κομμάτια της ζωής σου μέσα στο χρόνο.

Σε λίγο θα έρθει το «2014». Κάτι που στην πράξη δεν υπάρχει. Σκέψου ότι οι φίλοι μας οι Κινέζοι σε μερικούς μήνες θα γιορτάσουν το 1400 και κάτι. Και αν έχουν υιοθετήσει το 2014 μ.Χ. το κάνουμε μόνο για τις οικονομικές συναλλαγές.

Αλλά δεν θέλω να σε κουράσω με τέτοια.
Αναγκαστικά θα αποδεχτώ το μετρικό σύστημα του χρόνου που ισχύει…
Σε λίγο θα τρέξει το 2014… θα τρέξουν και οι ευχές …. τα «χρόνια πολλά»… τα φιλιά …οι ελπίδες … όλων των ανθρώπων… έστω και για λίγο θα υπάρξει η διάχυτη αισιοδοξία…
Και αυτό αν μη τι άλλο είναι καλό. Αλλά ρε γαμώτο να έχει λίγο διάρκεια και να μην είναι μόνο τις πρώτες ημέρες της νέας χρονιάς.

Και θα τρέξουν ευχές…

Μοιράσου το άρθρο!