Editorial

08/04/2014 - 00:07

Editorial - Τρίτη 8 Απριλίου 2014

yle="text-align: justify;">Τρίτη 8 Απριλίου 2014
H εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ» ανήκει σε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο θάνατος της 42χρονης γυναίκας από τη Μυτιλήνη είναι προϊόν προπαγάνδας της Κουμουνδούρου. Η είδηση για το θάνατο της γυναίκας είναι ψεύτικη.
Κι αν κάποιος διαβάζει όλα αυτά και νομίζει ότι γράφουμε ανοησίες να διευκρινίσουμε ότι είναι σκέψεις στο twitter του Υπουργού Υγείας κ. Γεωργιάδη! Επειδή όμως είναι δύσκολο να μπούμε στο μυαλό του κ. Γεωργιάδη ας κάνουμε μερικές λογικές σκέψεις για όλα όσα έγιναν. Γυναικά 42 ετών, διαζευγμένη και μητέρα δύο παιδιών πεθαίνει. Η άτυχη γυναίκα δεν είχε θεωρημένο βιβλιάριο υγείας και ως εκ τούτου δεν είχε πρόσβαση στην φαρμακευτική περίθαλψη. Με βάση όσα έγιναν γνωστά αυτό συνέβαινε  πρώτη φορά στην 42χρονη γυναίκα αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια δούλευε με συμβάσεις και κατάφερνε να συμπληρώσει τον ελάχιστο αριθμό ενσήμων που απαιτούνται. Η είδηση του θανάτου της γυναίκας αποκτά διαστάσεις καθώς σύμφωνα με τις  εκτιμήσεις του γιατρού  αν έπαιρνε τα φάρμακά της, δε θα έχανε τη μάχη με τη ζωή. Προσέξτε μιλάμε για εκτιμήσεις του γιατρού που είχε αναλάβει την περίπτωση!
Κι ενώ αυτή η είδηση - για όσους σκέφτονται - θα έπρεπε να είναι η αφορμή συζήτησης για τους χιλιάδες συνανθρώπους μας που δεν έχουν πρόσβαση στα φάρμακα … η συζήτηση περιστράφηκε για το αν η γυναίκα πέθανε από την έλλειψη φαρμάκων ή από άλλα αίτια. Ο αποπροσανατολισμός του θέματος έγινε με βάση τη "μαρτυρία" «συγγενικού προσώπου» της 42χρονης που καταθέτει τη δική του άποψη (όχι στο ΜΜΕ που δημοσίευσε την είδηση – εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ) αλλά σε ιστολόγιο της Λέσβου! Το «συγγενικό πρόσωπο» κάνει δική του ιατρική εκτίμηση… «παθολογικά αίτια» αναφέρει ως αιτία θανάτου για της άτυχης γυναίκας!
Αυτό ακριβώς το στοχευμένο δημοσίευμα δίνεται σε ΜΜΕ εκτός Λέσβου με καθαρό στόχο τη στήριξη της Κυβέρνησης και… αποτελεί «βούτυρο στο ψωμί» του τηλε – Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για να γράψει στο twitter όσα έχουμε αναφέρει.
Και ενώ το θέμα της άτυχης μητέρας από τη Μυτιλήνη έτυχε να δει το φως της δημοσιότητας χιλιάδες συμπολίτες θα εξακολουθούν να βιώνουν το δικό τους δράμα. Χωρίς πρόσβαση στις δομές υγείας (που σχεδόν έχουν διαλυθεί), χωρίς φάρμακα, χωρίς ασφάλεια. Δράματα που δεν μπορούν να γίνουν παιχνίδι ούτε Υπουργών, ούτε ιστοσελίδων. Η ζωή και η αξιοπρέπεια είναι αξίες που δύσκολα θα τις κατανοήσουν όσοι διατελούν γυμνοσάλιαγκες στα πόδια της εξουσίας.
 

Μοιράσου το άρθρο!