Editorial

08/07/2014 - 08:29

Editorial - Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

yle="text-align: justify;">
Μυτιλήνη, στην περιοχή Λάρσο. Ξημέρωμα Σαββάτου.  Λίγο μετά τις  5. Ένα αυτοκίνητο κινείται με χαμηλή ταχύτητα.  Από τη θέση του οδηγού εξέχει ένα χέρι... η συνήθεια πολλών να οδηγούν με το χέρι έξω από το παράθυρο. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.... Μαζί με το χέρι εξέχει και κάτι άλλο από το αμάξι... Ένα πόδι!  Το πόδι του οδηγού.  Οδηγούσε με το χέρι και το πόδι του έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου του!  
Και αυτό είναι ένα από τα  πολλά «παράξενα» που συμβαίνουν στους δρόμους της Λέσβου. Και καλά αν ο άλλος είναι ηλίθιος και θέλει να πεθάνει ίσως αυτό να μην μας αφορά. Το θέμα είναι ότι την πληρώνουν και  αθώοι. Γιατί δεν μπορείς πάντα να αποφύγεις την ηλιθιότητα του άλλου οδηγού.  Και από ηλιθιότητες άλλο τίποτα. Την πρωτιά κατέχουν  οι προσπεράσεις  χωρίς  την τήρηση του Κ.Ο.Κ. «Έλα μωρέ ξέρω το δρόμο» απαντούν οι ηλίθιοι οδηγοί με τα παράνομα προσπεράσματα.   Να μιλήσουμε για τα ανασφάλιστα οχήματα , για τα οχήματα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, για την απουσία προστατευτικών μέσων (κράνος και ζώνη), για μεθυσμένους οδηγούς, για υπερήλικους οδηγούς , για μηχανάκια με 3 και 4 επιβάτες.
Καθημερινά δελτία τύπου από την αστυνομική δ/νση για τροχαία ατυχήματα στους δρόμους της Λέσβου.  Μετράμε μέχρι τώρα 4 νεκρούς για το 2014. Τα τροχαία  τις τελευταίες μέρες εμφανίζουν δραματική αύξηση στη Λέσβο.  Αφού δεν  βάζουμε μυαλό η λύση είναι να ενταθούν οι έλεγχοι από την τροχαία. Είναι κρίμα που χρειάζονται τα πρόστιμα για να μας βάλουν μυαλό.
Τέλος καλό θα είναι να παραδίνονται οι νέοι δρόμοι με όλες τις προδιαγραφές  ασφαλείας  ή το υπάρχον οδικό δίκτυο να έχει επαρκή συντήρηση ώστε να μην θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των οδηγών. Όπως αναφέρει  αναγνώστρια του Lesvosnews.net παραδόθηκε  εδώ και μήνες η παράκαμψη της  Άγρας  χωρίς να έχουν τοποθετηθεί οι προστατευτικές μπάρες (φωτογραφίες) και χωρίς να υπάρχουν πυλώνες φωτισμού στις διασταυρώσεις.  Είναι κρίμα να μην υπάρχει πρόβλεψη ή να μην έχουν γίνει για άλλους λόγους οι παρεμβάσεις που μπορούν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή.
Ας είμαστε όλοι μας περισσότερο προσεκτικοί και  η τροχαία ας εντείνει τους ελέγχους.  
 

Lesvosnews

Μοιράσου το άρθρο!