Editorial

09/09/2014 - 06:59

Editorial - Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

r />Το πιο αναξιόπιστο Υπουργείο είναι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι αγρότες της Λέσβου γνωρίζουν πολύ καλά πόσο αναξιόπιστο είναι. Δεν χρειάζεται να κάνουμε μεγάλη αναδρομή. Αρκεί να θυμίσουμε τις  κουτσουρεμένες πληρωμές της Εξισωτικής Αποζημίωσης 2013 και τις ενστάσεις που υποχρεώθηκαν να κάνουν οι παραγωγοί της Λέσβου. Ακολούθησε η δήλωση – ανέκδοτο του Υπουργού ότι σύντομα θα πληρωθεί και η Εξισωτική  Αποζημίωση του 2014! Να θυμίσουμε τις πληρωμές της Βιολογικής Γεωργίας που καθυστερούν δύο χρόνια και το Υπουργείο κάθε τρίμηνο δίνει υποσχέσεις...
Χθες το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο στη γελοιότητα, στο ψέμα και στην ανευθυνότητα. Ενημερώνοντας ο Υπουργός κ. Γεώργιος Καρασμάνης τον Βουλευτή Λέσβου κ. Παύλο Βογιατζή, μετά από σχετική ερώτηση για τους επιλαχόντες  Νέους Γεωργούς του 2014,  ο Υπουργός αναφέρει ότι όσοι εγκρίθηκαν θα πληρωθούν ή καταβάλλονται προσπάθειες να πληρωθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου! Ούτε πρωταπριλιάτικο ψέμα να ήταν... και εξηγούμε γιατί:
α) μόλις πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκαν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των φακέλων σε όλες τις Περιφέρειες
β)κανείς Νέος Γεωργός δεν έχει υπογράψει  την «αποδοχή έγκρισης»  (απαραίτητη για να «τρέξουν» οι πληρωμές)
γ) ακόμη δεν έχουν καθοριστεί οι λεπτομέρειες υπογραφής της «αποδοχής έγκρισης»
δ)δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι αιτήσεις Ενιαίας 2014 και ακόμη δεν έχει γίνει από τον ΟΠΕΚΕΠΕ έλεγχος στο δείγμα των Νέων Γεωργών.
Οπότε ή ο Υπουργός λέει ψέματα και καλλιεργεί ψεύτικες προσδοκίες ή ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είναι τόσο άσχετος που δεν ξέρει τι γίνεται στις υπηρεσίες του.
Και είναι κρίμα ο Βουλευτής Λέσβου κ. Παύλος Βογιατζής να είναι φορέας, άθελά του, της αναξιοπιστίας του Υπουργείου.  
 

Μοιράσου το άρθρο!